Miesten edustusjoukkue valmiina kakkosdivariin

Kymmenen vuoden yhteistyön ehkä luonnollisenakin jatkumona siirtyi AFC Campuksen kakkosdivarin sarjapaikka pelaajineen ja osittain myös taustoineen viime kauden jälkeen Hirvensaloon, joten Moose Islanders tekee paluun ja tällä kertaa tosiaan omana aitona itsenään. Alkava kakkosdivarikausi on virallisesti SB Hirvensalon ensimmäinen, mutta käytännössä joukkue on pelannut ykkös- ja kakkosdivareissa jo 15 vuotta, joten uudesta tulokkaasta tällä sarjatasolla ei sinänsä ole kyse.

SB Hirvensalo aloittaa sarjan kotiottelulla sarjanousija IBK Medaa vastaan keskiviikkona 21.9. Ottelu alkaa SB-Areenalla klo 18.30.

Joukkueen päävalmentajan GM Penan (Jani Penttilä) kommentit joukkueestaan ja tulevasta sarjakaudesta lyhyen haastattelun muodossa:

UH: Millainen joukkue SBH rakenteeltaan on?

GM: Meillä on melko nuori joukkue, mutta myös kokemusta ja johtajuutta löytyy aivan riittävästi. Mukana on hieman yli 10 entistä Campus-peluria, toisaalta rosterissamme on peräti 24 kenttäpelaajaa, joten uusia jannuja on ringissä paljon. Maalivahdit mukaan laskettuna ryhmässä on yhteensä yhdeksän A-junioria. Sheriffeistä saimme kovan kolmikon, kun Ojala, Sario ja Liitti siirtyivät Hirvensaloon. Syyskuun puolella mukaan liittyi Tepsin ASM-joukkueessa pelaava Jarno Pensikkala rinnakkaisedustuksella. Jarppihan on meille tuttu poika, sillä on pelannut meillä jo 15-vuotiaasta asti. FBC Turusta saimme myös tutun pelaajan lainalle, sillä Samuel Salonen liittyy riveihimme. Sampe ei kuitenkaan ole vielä pelikelpoinen Medaa vastaan. Hänen lainansa kestää vähintään joulutaukoon asti. Pitää vielä mainita, että lähes puolet joukkueesta on aidosti Hirvensalo-taustaisia, joten kyllä tässä sopivasti hieman sellaista ”oman saaren pojat”-fiilistäkin on.

UH: Keitä pelaajia SBH:n riveistä kannattaa erityisesti seurata?

GM: Kyllä SBH on varsin tasainen nippu, mutta ehkä noita nuoria poikia ja heidän kehittymistään kannattaa seurata. Keskiviikon sarja-avauksessa meillä pelaa isossa roolissa vähintään kolme A-junnua ja kauden mittaan on lisääkin tulossa. On ollut hienoa nähdä miten pojat ovat kasvaneet jo nyt syksyn aikana. Maalintekijät aina kiinnostavat yleisöä, sillä saralla kannattaa vaikkapa katsella miten A-junnut Pensikkala ja Mäkelä laittavat verkkoa tötterölle.

UH: Pelasitte peräti viisi täysimittaista harjoituspeliä, miten kommentoit niitä?

GM: Aika rikkonaisilla kokoonpanoilla pelailtiin, mutta vähitellen sieltä alkoi löytyä niitä koostumuksia. Tuloksellisesti ei kovin hyvin pärjätty ja varsinkin maalinteon kanssa oli ongelmia, eikä se mikään yllätys ollutkaan. Viimeisessä treenimatsissa Maskua vastaan lähti sitten ketsuppipullosta se kuuluisa korkki ja alkoi ropisemaan. Pensikkalan ja Salosen myötä saatiin jengiin juuri sitä kaivattua pistepotentiaalia lisää ja nyt on myös omista A-junnuista Mäkelän Jani noussut aivan uudelle tasolle ja venyttelee verkkoa tasaiseen tahtiin. Yleisesti ottaen peli on mennyt koko ajan eteenpäin ja ehkä sieltä vähitellen löytyy meille se oma pelillinen identiteettikin. Mielestäni olemme valmiita sarjaan.

UH: Millaista peliä haluat joukkueelta nähdä?

GM: Meidän pitää saada peliimme lisää intensiteettiä, kamppailuvoimaa ja pelinopeutta. Täytyy aidosti haluta voittaa jokainen yksittäinen tilanne ja sitä kautta saada myös isompia onnistumisia. Haluan meidän olevan fiksuja, tilanteet täytyy tunnistaa ja osata rytmittää peliä. Johtajuutta kaipaan myös kentälle lisää. Tietynlainen ryhti meiltä vielä puuttuu, mutta matkalla ollaan. Meillä on pallollisena riittävän hyvä joukkue menestymään tässä sarjassa ja syyskuun vahvistusten myötä laaja materiaali, josta pystymme aina rakentamaan kolme oikein roolitettua kentällistä. Todennäköisesti päästämme melko vähän maaleja omiin, en usko enkä toivo, että meidän peleistämme kovin usein mitään maalijuhlia tulee. Pidän kontrollista, en kaaoksesta.

UH: Millaista sarjaa odotat tulevasta länsirannikon kakkosdivarista?

GM: Joka puolella tunnutaan odottavan ehkä jopa kaikkien aikojen tasaisinta länsirannikon kakkosdivaria. Perinteisesti länsirannikon lohkoa on pidetty todella kovatasoisena ja niin tulee varmasti olemaan nytkin. Nyt lohkossa ei ehkä ole ehdottomia huippujoukkueita, vaikka Loimaan Leisku selvähkö ykkössuosikki taitaakin olla. On todella vaikea ennustaa mitkä joukkueet keväällä pelaavat pleijareita ja mitkä karsivat alaspäin ja mikä putoaa. Kannattaa myös huomata, että lohkon joukkueissa pelaa taas useita liigatasonkin pelaajia, esimerkiksi Säkylään suoraan Sveitsin liigasta siirtynyt maajoukkuemies Hulmi. Ja Leiskustahan löytyy edelleen aivan väärässä sarjassa pelaava Laitila, joka naputtaa tehoja viiden pisteen keskiarvolla. Myös avausvastustajamme Medan riveistä löytyy kopallinen liigakokemusta ja kasa hurjia pelimanneja tälle sarjatasolle. Huikea sarja tulossa ja toivottavasti me pystymme omalta osaltamme antamaan jotain erityistä maustetta siihen soppaan.

UH: Ja lopuksi, mikä on SBH:n tavoite alkavalla kaudella?

GM: Sillä ei ole vielä merkitystä. Tärkeintä taitaa nyt olla se, että pelimme kehittyy tasaisesti, opimme ja totumme voittamaan. Totta kai minä haluan taistella pleijaripaikasta, mutta sinne haluavat kaikki muutkin lohkon joukkueet ja kaikilla taitaa siihen olla myös edellytyksiä, joillakin hieman enemmän kuin toisilla. Jos me itse riittävästi haluamme, tulee meille hieno kausi huikeassa sarjassa.

.urheiluhirvi

SB HIRVENSALO KAUDELLA 2016-2017

Maalivahdit

Huila Rami

Kaunisharju Marko

Laine Onni

Suvanto Rasmus

Puolustus

Heirola Vesa

Jokinen Eetu

Keskitalo Matias

Liitti Leevi

Manninen Niko

Pakarinen Teemu

Piili Ville

Ryyppö Tuomas

Sario Ville

Hyökkäys

Björklund Tobias

Fisk Wili

Kajander Oskari

Lenkkeri Janne

Leppäranta Lauri

Mikkola Sasu

Mäkelä Jani

Ojala Antti

Ojala Oskari

Pensikkala Jarno

Puputti Lauri

Salonen Samuel

Salovaara Joonas

Sauvonsaari Tommi

Syrjälä Leo

Valmennus ja joukkueenjohto

Koivuluhta Kari

Mattila Jussi

Mellanen Mikko

Penttilä Jani

Sauvonsaari Janne

Viimeisimpiä uutisia