Otteluennakko: SB Hirvensalo ? IBK MedA

Keskiviikko 21.9. klo 18.30 Turun SB-Areena

Länsirannikon kakkosdivarin varaslähdössä kohtaavat SB Hirvensalo ja IBK MedA. Molemmat joukkueet pelaavat tuossa ottelussa historiansa ensimmäisen kakkosdivarimatsin, mutta todellisuudessa kyse on jostain aivan muusta. Moose Islanders, eli ex-Campus maustettuna Sheriffi-jäämistön parhaimmistolla, vahvistettuna muutamalla täsmähankintamaalipyssyllä, täydennettynä Hirvensalon taitavilla junnuilla ja mikä sitten onkaan se vierasjoukkue? Nousijajoukkue, joka on varsinainen ”all time all stars Salo”. Vai mitä sanovat sählykansalle nimet Wahlsten, Rantanen, Kuusisto, Forsman, Lastunen, Pernaa ym? Medan joutsenpapoilla on ryhmässään liigaotteluita enemmän kuin Lauri Tähkällä heloja vyössään. Ehkä jopa enemmän kuin Tähkän koko vaatekaapissa. (toim.huom. eikö kuolleen ja kuopatun SalPankin logossa ollut joutsen? onpa erikoinen sattuma…)

Salolaisten hiipuvien joutsentähtien sikermään verrattuna on Moose Islanders kovin nuori ja kokematon ryhmä. Osa ei ole aiemmin pelannut edes kakkosdivaria, jotkut sentään nähneet liigapelin tai kaksi televisiosta ja kuulemma joku kävi katsomassa FBC:n ykkösdivarimatsia.

Koomisen lisätwistin peliin tuo se, että Medan valmentaja-maalivahti Otto Syvähuoko pelasi useamman vuoden Campuksen maalilla ja oli vielä viime kaudella mukana Campuksen valmennuksessa GM Penan aisaparina. Itse asiassa Syvähuokoisen piti vielä alkavallakin kaudella olla mukana SBH:n A-junnujen valmennuksessa, mutta lopulta kahdessa leirissä istuskelu osoittautui hankalaksi. Ja nyt siis GM Penalta kaiken sählyoppinsa saanut Syvähuoko on piirrellyt Medan taktiset kuviot. Kaukalossa siis vastakkain Isät ja Pojat, kaukalon laidalla Isä ja Poika, tosin toisin päin. Kuten Syvähuoko Urheiluhirvelle taannoin myönsi: ”Pelissämme saattaa olla aika paljon samoja elementtejä kuin SBH:n pelissä”. Samassa yhteydessä Syvähuoko myös totesi itsevarmasti: ”Meillä on yli kaksi kentällistä pelaajia, jotka mahtuisivat jokaisen tämän lohkon joukkueen kahteen ensimmäiseen kentälliseen”.

Lisää mielenkiintoa lähes samalla teemalla saadaan siitä, että MedAn takalinjoilla luuttuaa yksi Turun alueen kaikkien aikojen tunnetuimmista pelaajista ja Campuksenkin leirissä muutaman vuoden ajan legendoja luonut Superhessu Pernaa. Nimittäin Moose Islandersin riveihin jälleen palannut Jarppi Pensikkala oli noina Superhessun ja Jarpin yhteisinä Campus-vuosina varsinainen Hessun ottopoika ja Hessu suojeli Jarppia kaikelta maailman pahalta. Jos aiemmin puhuttiin Isä ja Poika -asetelmasta, niin tämä sitten vasta onkin sitä. Mitä tapahtuu, kun Superhessu ja Jarppi ajavat kulmaan? Puhkeaako jompikumpi liikutuksen kyyneliin? Miten Superhessu hellii Jarppia vai helliikö ollenkaan ja kuinka väkivaltaisia mahdolliset hellyydenosoitukset ovat? Montako kertaa Jarppi laittaa puikot Hessulta? Yli vai alle viisi kertaa? Per erä.

Yhteenveto:

MedA on täynnä kokeneita taiteilijoita, monet huipputasollakin pelanneita. Riittääkö jalka, jos rosteri on kapoinen? Entä pelikuri, jos SBH saa kärsivällisen pallomyllynsä pyörimään? MedA:n artisteille ei välttämättä maistu se, että neljään minuuttiin ei päästä palloon edes koskemaan. MedA:n uunilla istuskelee Syvähuoko ja SBH:n leirissä tiedetään, että puikoista menee aina…

Moose Islanders on kovan paikan edessä. Vuori on iso, Salon korkein, mutta kyllä sekin on yli kiivettävissä. Löytyykö rentous ja rullaako pallo? Pärjäävätkö pikkuhirvet paksuille joutsenille kamppailuvoimassa? Entä maalinteko? Osuuko Jarppi useammin kuin Mäkelä? Ja jos osuu, niin mihin osuu?

GM Penan kommentit:

UH: Millainen vastustaja MedA on?

GM: Yhtään ei tiedä mitä sieltä lopulta tulee. Mieluummin olisin ehkä ottanut avausvastustajaksi jonkun tutumman jengin, mutta onhan tässäkin monta mielenkiintoista elementtiä. Jos me pystymme viemään pelin läpi suhteellisen ehjänä ja tasapainoisena suorituksena, olemme vahvoilla. Toivon, että me pystymme olemaan se kurinalaisempi ja liikkuvampi joukkue ja sitä kautta tasoittamaan vastustajan mahdollista taitoetua. Tosin kyllä meidänkin rosteristamme löytyy aika paljon pehmeitäkin käsiä, eli ei tässä mitenkään nöyristelemään lähdetä, vaan enemmänkin ottamaan pallokontrolli vahvasti meille, tavalla tai toisella.

UH: Millaisella rosterilla SBH pääsee tähän avausotteluun?

GM: Tilanne on hyvä. Valitettavasti kaikki pelaajat eivät mahdu edes pöytäkirjaan. Muutamia toipilaita ryhmässä on, mutta kyllä keskiviikkona tullaan kaukaloon meidän osaltamme lähes vahvimmalla mahdollisella koostumuksella ja tosiaan penkki on täynnä laadukasta reserviä.

UH: Lopputulosveikkaus?

GM: Todennäköisesti MedA:n kaltainen taiteiljaporukka haluaa iloitella pallolla ja heillä onkin valtavasti maalintekopotentiaalia. Jos peli menee hurlumheiksi ja maalintekokilpailuksi, tulee meille vaikeata. Toisaalta MedA on aivan varmasti erittäin vaarallinen vastaiskujoukkue ja jos Syvähuokon filosofiaa yhtään tunnen, saattavat makailla yllättävänkin alhaalla. Suunnitelmana on kuitenkin joka tapauksessa laittaa kansallislinnut sarvipihteihin, eli SBH ottaa avausvoittonsa lukemin 6-3.

.urheiluhirvi

Viimeisimpiä uutisia