Moose Islanders niisti pisteet Puimureilta

Länsirannikon Kakkosdivari

SBS Wirmo – SB Hirvensalo  6 – 10

SB Hirvensalon miesten edustusjoukkue ajeli lauantai-iltaa viettämään Mynämäen HaNi-halliin. Kotijoukkueena SBS Wirmo, joka on vienyt nimiinsä kahdella edellisellä kaudella runkosarjavoiton ja entisestään vahvistunut tälle kaudelle. Vastus siis oli kovinta mahdollista laatua, vaikka Puimurien leikkuuterät ovatkin olleet vielä alkukaudella lievästi ruosteessa, eikä totuttua voittokulkua ole vielä juhlittu.

Hirviryhmä pääsi peliin lähes kolmella täydellä kentällisellä, mutta puolivaivaisia pelaajia oli mukana useampikin. Taiston ensimmäinen erä oli jollain tavalla erikoinen, sillä SBH vei pallollisena peliä ajoittain mielin määrin, mutta Wirmo teki tasaiseen tahtiin maaleja. Toki muutama pikku pesukone myös SBH:n kenttäpäädyssä nähtiin, mutta pelin kuva oli silti varsin selvä. Islanders kontrolloi palloa ja liikutti kuugelia kauniisti ja Wirmo iski jokaisesta virheestä vaarallisesti. Ensimmäiselle tauolle kotijoukkueen johtaessa numeroin 4-3, taas sarvipäät onnistuivat ryssimään omiin kaksi maalia erän viimeisillä hetkillä ja pitivät naapurin mukana. Ykköserän hirvimaalareina Jokinen kahdesti ja Mäkelä kerran. Pajulle kaksi syöttöpinnaa ja Mäkelän maalin tarjoilijana Suoranta.

Toinen erä oli ehkä hieman normaalimman oloista vääntöä ja peli aaltoili tasaisesti molempiin suuntiin. Hieman ennen puoliväliä nykäisivät Puimurit itselleen jo kahden maalin karkumatkan, mutta tilanne muuttui taas nopeasti. 40 sekunnissa sarvisotureilta kaksi unelmapommia ylähyllylle ja homma tasoihin. Tärkeät maalit tärkeään paikkaan, kun Haapanen ja Mäkelä esittelivät Urheiluruutu-tason laukaukset. Vielä kun muutamaa minuuttia myöhemmin Antton Virtanen suoritti peruskanttinsa tarkoitti se sitä, että vaihteeksi vierasjoukkue pääsi pykälän verran eteen. Virtasen maalin yhteydessä koettiin myös lievästi erikoinen episodi, kun maalijuhlinnan seurauksena SBH:n ykkösagitaattori Suoranta passitettiin istumaan 2+10 minuutin penalttia. Suoranta toki herrasmiehenä hoiteli homman tyylikkäästi ja pyyteli anteeksi kaikilta, joita mahdollisesti tilanteessa oli loukannut tavalla tai toisella ja kaiken lisäksi viihdytti 12 minuutin ajan jäähypenkillä istuessaan Wirmon junioreita oikeinkin ansiokkaasti. Hirvilauman PR-osasto kiittää, valmennusosasto ehkä ei niinkään. 40 minuuttia digitaalissa, Wirmo 5, SBH 6.

Kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla Wirmo iski samoin tein pelin tasoihin ja useampikin saattoi jo luulla, että tästähän tulee vielä trilleri. Mutta eipä tullut, sillä taas pari minuuttia ja Moose-miehet Haapanen ja Friman esittelivät jälleen muutaman maailmanluokan pommin. Wirmo otti aikalisän, mutta energiajuoma ei auttanut, sillä Jokinen tuuppasi heti riparin sisään, 6-9 ja paketointi oli alkamassa. SBH puolusti pallolla, eikä antanut juurikaan Puimureille enää mahdollisuuksia. Mitään isoa loppurynnistystä ei nähty ja osasyynä siihen toki se, että turhautunut Wirmo-taistelija otti itselleen 5 min jäähyn kolmannen erän loppupuolella. Sen jälkeen nähtiinkin vain SBH-ylivoimaa, yksi yv-maali (one-timer yläpesään by Tyko Hellsten) ja muutama huolimattomalla pelaamisella Wirmolle tarjottu paikanpuolikas.

Lopputulos Wirmo 6, SBH 10.

GM Penan kommentit ottelusta:

”Vierailut Mynämäellä ovat ainakin minulle kauden parhaimpia vierasmatseja. Hieno meininki, hieno yleisö, hienoja pelejä, paljon vanhoja tuttuja. Täällä grillataan makkaraa ja hyvää oli taas kuten aina. Arpajaisiinkin piti osallistua, hain jo autosta rahankin, mutta unohdin ostaa arvat, se jäi harmittamaan, perinne meni nyt siltä osin katki. Ikinä en ole kyllä mitään voittanut tai jos olen, niin sitä ei ole minulle kerrottu. Sekin hieman harmitti, että Auremaa ei ollut paikalla, onneksi sentään Immonen oli, Seppisen poissaolon ymmärränkin. Jotain Mynämäen sabakulttuurista kertoo sekin, että yleisö taputtaa vierasjoukkueelle pelaajaesittelyssä. Pieniä, mutta isoja juttuja, propsit ja respektit. Hirvensalossa olen jo muutaman vuoden ajan puhunut siitä, että Wirmo ja kaikki se, mitä Mynämäellä on salibandyn eteen tehty, on erinomaisen hyvä esimerkki myös meille, kun ajatellaan identiteetin ja oman kulttuurin rakentamista. Heillä on oma kylänsä, meillä on oma saari. Jos nyt pelistäkin kuitenkin jotain sanotaan, niin hieman sellainen fiilis jäi, että lopulta aika helpolla se meille kääntyi. Ei tästä nyt tullut mitään isoa spektaakkelia eikä tätä peliä varmaankaan muistella vuosien kuluttua. Pidettiin Wirmo mukana omalla huolimattomuudella ja olihan siinä vaaran paikat ensimmäisen erän lopun fiaskon ja toisen erän alun aikana, mutta onneksi meiltä löytyi uusia ratkaisijoita kriittisillä hetkillä ja pysyttiin pelin päällä. Me paransimme koko ajan pelin edetessä ja tuntui siltä, että Wirmolla jäi hieman pati piippuun. Heiltä ei tullut sitä turbovaihdetta, johon tässä vuosien varrella olen tottunut. Ehkä se osaltaan oli meidän hyvyyttämme, en tiedä, tosiaan pelin edetessä oltiin kyllä koko ajan pallon kanssa parempia eikä annettu naapurille mahdollisuuksia. Erityisen hienoa oli nyt se, että meiltä löytyi ratkaisijoita tuon kohutun liigakentällisen ulkopuolelta. Toki siellä Jokinen teki 3+2, mutta kuitenkin kymmenestä maalista kuusi saldottivat kahden muun ketjun jantterit. Haapanen, Mäkelä, Friman, tätä on odotettu. Penttinen ei ollut pelikunnossa, vaikka puolet pelistä kaukalossa heiluikin ja se tietenkin söi ykkösnyrkin tekemistä, joten juuri tällaisina hetkinä tarvitaan niitä tehoja muiltakin ja tänään niitä saatiin. Enkä ollenkaan epäile, etteikö saataisi myös jatkossa. Ukkoja putoili kesken pelin tasaiseen tahtiin ja Wirmon aikalisällä pyysinkin kaikkia pelikuntoisia nostamaan käden pystyyn, jotta saadaan raavittua kentälliset kasaan. Puolet pelistä mentiin kahdella kentällisellä, mutta onneksi siellä oli koko ajan rotaatiossa muutama peluri ja hyvin homma toimi. Meillä ei ollut tänään ainuttakaan alisuorittajaa, kun kokonaisuutta miettii. Esimerkiksi Ström rotaatiopakkina oli erinomainen, puolustaja Liitti sentterinä todella hyvä, Haapanen ja Mäkelä tehokkaita, puolustusmoraali taas hyvällä tasolla koko jengillä, hyvä fiilis jäi kaikkien tekemisestä. Erityisesti kolmas erä miellytti, kypsää pelaamista meiltä. Kun oltiin johtoon päästy, ei annettu kaverille oikeastaan enää mitään palaa, vaan pysyttiin pallossa ja oltiin viisaita. Tärkeä voitto, hyvät pisteet.”