Moose Islanders paukutti kympin täyteen

SB Hirvensalo – Loimaan Leisku 10 – 3

Miesten kakkosdivarin sarja-avauksessa sai SB Hirvensalo kotimatsiinsa vastaansa rajusti uusiutuneen ja nuorentuneen Loimaan Leiskun. Ennakkoarvailuissa Leiskua on kaavailtu jopa taistelemaan play-offs-paikasta, mutta sarjan ensimmäinen ottelu ei siihen suuntaan juurikaan viitannut.

Heti ensimmäisen erän alkuun loivat hirvisoturit muutaman herkullisen maalipaikan, mutta niinhän siinä kävi, että loimaalaisten ensimmäinen laukaus kohti maalia upposi heti sisään. Noin kolme minuuttia pelattu, Islanders menettää pallon keskialueella ja Hirvensalon junnuissakin jokunen vuosi sitten pelannut Tatu Niekka suupaisi heti pallon saatuaan kaukaa lepakon yläkulmaan.

Avausmatsin jännitys näkyi molempien joukkueiden otteissa, mutta kun SBH latoi ensimmäiseen erään helpon oloisesti neljä maalia, oli kaikille läsnäolijoille päivänselvää kumpi ottelun tulee voittamaan. Melkoista rokkisählyä pelattiin puolin ja toisin ja palloa lahjoitettiin vastustajalle aina kun se vain oli suinkin mahdollista. Kaiken sekasotkun keskellä hirviryhmä kuitenkin latoi kuulaa tasaiseen tahtiin Leisku-uuniin ja kahden erän jälkeen taululla jo 7-1. Kolmas erä oli sitten se kuuluisa muodollisuus, joka ei sekään suurempia huippuhetkiä tarjonnut, muutamaa hienoa maalia lukuunottamatta.

Epäreilut jaot, sekavaa peliä, paljon vauhtia, vähemmän järkeä. Islandersin huippuyksilöt ja oikeastaan monet muutkin yksilöt olivat vain yksinkertaisesti noin kolme valovuotta edellä vastustajaa, joten kunnon peliä tästä ei tällä kertaa aikaiseksi saatu.

SB Hirvensalolle tärkeä voitto, seuraavaksi ovat vastassa vieraissa sarjan kärkeen ennakoidut Meda ja Fosu, joten nyt on sitten sitä kunnon mittaria tulossa.

GM Penan kommentti ottelusta:

”Joo-o, mitäpä fiksua tästä nyt sitten sanoisi. Jotenkin erikoinen peli. Lähdetään vaikka siitä, että puolustuspelaamisemme oli kauttaaltaan hyvällä tasolla ja maalivahtipeli kaksi jälkimmäistä erää erittäin hyvää. Pallollisen pelin osalta otettiinkin sitten muutama kunnon taka-askel verrattuna viimeisiin treenimatseihin. Ajoittain suorastaan karmeata suorittamista pallon kanssa, mutta toki ymmärrän, että nyt saatiin alusta asti kaikki aivan liian helposti ja se on pääkopalle vaikea paikka. Mutta silti ei vain voida pelata näin, vaikka taululla olisi satanolla. Täytyy todeta, että petyin meidän suorittamiseemme pallon kanssa. Puhkuin ja puhisin siellä penkin takana, mutta nyt ei kyllä valmennuskaan pystynyt joukkuetta auttamaan. Tasoero joukkueiden välillä oli tänään vain niin iso, että meidän kärkijätkämme tekivät kentällä lähes mitä tahtoivat. Molempien joukkueiden huolimaton pallollinen peli tarjosi valtavan määrän kääntöpaikkoja ja niissä meidän staraosastomme oli todella paljon edellä vastustajaa ja se sitten siirtyi sinne tulostaululle. Alivoimapelaaminen oli oikein hyvää, ylivoimassakaan ei moittimista. Paljon hyviäkin juttuja pelissä ja kuitenkin iso voitto ja isoilla numeroilla. Taas meille täydellinen tulos kokemuksen ja oman tarinamme kannalta, selvä voitto, mutta joka jätkä tietää, että ei mennyt ihan putkeen ja kaikille on selvää missä pitää parantaa ja miten. Jatketaan halkojen kantamista siihen yhteiseen nuotioon, liekki palaa koko ajan paremmin. Penttisen Jarkon puolesta erityisen iloinen, sillä taisi olla herralle useampaan vuoteen ensimmäinen kokonainen peli pahojen loukkien jälkeen eikä se kovin huonosti mennyt, vaikka saldottikin vain 3+1. Matsin jälkeen otettiin pientä saunailtaa Leafin poreissa ja hieman keskustan pubeissakin ja jengin henki vaikuttaa hyvältä ja odotukset kovilta. Pojille on tullut jo nyt selväksi mihin me parhaimmillamme pystymme ja jos aamuyön jutut oikein ymmärsin, niin tahtotila parantaa entisestään on hyvällä tasolla. Pitää vielä mainita se, että kun joukkueen henkisistä johtajista esimerkiksi Jokinen ja Paju vetävät kahteen suuntaan tuollaisella intensiteetillä mitä tänäänkin tekivät, niin yksikään jannu joukkueesta ei kehtaa suorittaa yhtään vähempää, vaan kaikki annetaan mitä annettavissa on. Saatiin nyt homma korkattua ja tehtiin se kunnialla, seuraavaksi lähdetään niistämään pisteitä sarjan suurimmilta ennakkosuosikeilta ja vieläpä vieraskaukaloista. Katsotaan sitten niiden pelien jälkeen kenellä se suosikin viitta on siinä vaiheessa harteilla.”

Moose Islandersin tehohirvet:

Antton Virtanen 2+2

Stefan Virtanen 3+0

Jarkko Penttinen 3+1

Lasse Paju 2+2

.urheiluhirvi

Viimeisimpiä uutisia