Mitä kuuluu M2? Kakkoshirvien tarina alkaa?

Länsirannikon kolmosdivari. Lohko 5 ja SB Hirvensalo 2. Luit oikein, SB Hirvensalo pelaa ensi kaudella kakkosdivarin lisäksi myös kolmosessa. Kakkosdivarin tähtisikermän täyttäessä uutisotsikot ja palstatilan, on M2 kaikessa hiljaisuudessa saanut koota rivejään kasaan ja lähteä rakentamaan ensi kauden joukkuetta. Joukkue onkin kokenut melkoisen muodonmuutoksen viime kaudesta, sillä edelliskauden miehistöstä on jäljellä ainoastaan kolme pelaajaa. 

Taustajoukoilla onkin ollut melkoinen työmaa uusien pelimiesten rekrytoinnin parissa. Kesän helteillä pelaajasopimuksia laadittiin useampi kappale ja tällä hetkellä tilanne näyttää oikein hyvältä. Erityisen kuuman kesän päätteeksi pelaajatkin ovat vähitellen alkaneet palailemaan sorvin äärelle. Tällä hetkellä M2 harjoittelee yhdessä M1:sen kanssa. Tällä tavalla Moose Islanders #2 saa parasta mahdollista treeniä tulevia kolmosdivarikamppailuita silmällä pitäen. Itse asiassa näissä tunnelmissa joukkue on harjoitellut niin tiiviisti, ettei vielä ole edes ehditty neuvotella tulevan kauden tavoitteista. On kuitenkin täysin selvää, että vähimmäistavoitteena on sarjapaikan säilyttäminen. 

Kakkoshirvien kausi avataan 14.10. SB-Areenalla kahdella ottelulla. Klo 11:30 vastaan asettuu Yrmyt ja klo 14:30 AFC Campus.

SBH M2:n valmennukseen kuuluva GM Pena tavoitettiinkin uudelta Syvälahden monitoimitalolta kelailemassa videokoosteita tulevan kauden vastustajien otteluista. Mitkä ovat koutsin kommentit nykytilanteeseen ja mietteet tulevaan kauteen?

WTM: Mikä on kakkoshirvien tilanne tällä hetkellä?

GM: Paljon on syksyn mittaan puhuttu siitä, että Moose Islandersin lähtötilanne tähän kauteen oli lievästi erikoinen. Keskustelu on pyörinyt luonnollisesti paljon miesten edustuksen ympärillä, mutta sama koskee myös kakkoshirviä. Itse asiassa M2:n lähtökohta tulevaan sarjaan oli todella repaleinen. Lähes koko viime kauden joukkue katosi, jotkut edariin, jotkut muihin seuroihin, jotkut muuttivat muualle tai lopettivat. Ehdottomasti haluttiin kuitenkin kolmosdivarin sarjapaikka säilyttää ja saada kasaan kilpailukykyinen joukkue. Tämä on seuralle isossa kuvassa todella tärkeä juttu.  Otettiin oikeastaan jopa pieni riski, kun lähdettiin lähes nollasta jengiä rakentamaan, mutta nyt voidaan todeta, että tuo riski kannatti. 

WTM: Miltä M2-jengin rosteri tällä hetkellä näyttää?

GM: Kakkoshirvet eivät ehkä lähde kolmosdivariin suurimpana voittajasuosikkina, mutta kauden mittaan rakennetaan kyllä hyvä ryhmä, joka pelaa voittavaa salibandya. Jossain vaiheessa syksyllä näytti vielä pahalta, mutta varsinkin viime viikkoina on joistain onkaloista kaivautunut iso kasa entisiä Hirvensalon pelaajia ja rosterin laajuus alkaa näyttämään kelvolliselta. Hieman yksinkertaistettuna voisi todeta, että kakkoshirvillä on kentällisen verran 2D-kokemusta omaavia pelaajia, lähes kaksi kentällistä entisiä Hirvensalon 4D- ja A-pelaajia ja kentällisen verran junnuja. Tästä keitoksesta saadaan vielä maistuva soppa.

WTM: Kaikki Moose Islandersit treenaavat yhdessä ja valmennuskin on joukkueilla sama?

GM:  Juuri näin, erityisen tästä kokonaiskuviosta tekee tosiaan se, että M1 ja M2 harjoittelevat koko ajan yhdessä. Pienenä shokkina on joillekin M2-sotureille tullut tuo edarin vauhti, mutta toisaalta tämän parempaa treeniä eivät jannut voisi saada ja vähitellen kaikki ovatkin siihen tottuneet. Ja mikä tärkeintä, kakkoshirvien nuorempi ja kokemattomampi kaarti kehittyy koko ajan, kehityksen huomaa joka viikko. Ja jos nämä jannut pärjäävät treeneissä edarin staroille, niin kolmosdivarissa onkin sitten aika paljon helpompaa.”

WTM: Mitä odotat kakkoshirviltä alkavalla kaudella? 

GM: Olen aivan varma, että pystymme kehittämään peliä siten, että me olemme mille tahansa jengille vaikea vastustaja. Mietitään niitä mahdollisia tulostavoitteita sitten myöhemmin. Tärkeätä on myös nyt rakentaa joukkueelle oma identiteetti, luoda pohjaa tulevalle ja varmistaa se, että tästä tulee kaikille kiva kausi. Kuten todettua, lähtötilanne oli hankala, mutta nyt näyttää jo hyvältä ja seuralle on erittäin tärkeätä rakentaa tukeva jatkumo kolmosdivarijengille. Kakkoshirvet ovat tulleet jäädäkseen.

# Wayne The Moose

Viimeisimpiä uutisia