Moose Islanders siivouspuuhilla pisteitä keräämässä

Miesten edustusjoukkue käväisi Länsirannikon kakkosdivarin taistossa Forssassa, jossa vastaan asettui ”asiantuntijoiden” ja lohkon valmentajien varsin yksimielisesti lohkon suurimmaksi ennakkosuosikiksi Medan ohella nimeämä Forssan Suupparit. Moppaushommiksihan se meni ja moppina käytettiin kotijoukkuetta. Numerot SB Hirvensalolle 4-9, puhdasta tuli.

Ensimmäisen erän alkupuolella sarvipäillä oli usempikin tontti ja kertaalleen osuttiinkin, Stefan Virtanen ja 0-1. Toisaalta myös FoSulle aukeni muutama herkun oloinen kääntö SBH:n työntöjen epäonnistuttua, mutta hirvisaarelaiset puolustivat hyvin. Erän lopussa nasahteli hirvien toimesta sitten oikein kunnolla,  alta kahteen minuuttiin kihahteli kolmeen kertaan, Penttinen kahdesti ja Suoranta kerran. Ykköserän saldo siis yllättävänkin tylysti hirvivieraille 0-4.

Toiseen erään FoSu tuli astetta aggressiivisemmin ja toisaalta SBH lopetti käytännössä lähes kokonaan prässityönnöt ja tyytyi odottelemaan alempana. Ajoittain Islanders oli luvattoman huolimaton pallon kanssa ja Suupparit pääsivät käynnistämään useammankin pesukoneen. Hirviryhmä kuitenkin puolusti uhrautuvaisesti ja kotijoukkue joutui tekemään valtavasti töitä luodakseen edes paikan puolikkaita. Erän puolivälin lähestyessä vorssalaiset vihdoin onnistuivat, kun ripari hakattiin sisään maalinedustalta. Mitään isompaa hätää ei SBH:lla kuitenkaan ollut ja sieltähän se tehohetki taas tuli. Hirvien liigakentällinen latoi neljässä minuutissa kolme kaunista maalia. Penttinen, Jokinen ja uudelleen Jokinen ja kaikkiin syötön tarjoili herra Paju. Homma paketissa, 1-7.

Kolmas erä aloitettiin alivoimalla ja seurauksena ihmeellisen oloisen merkkausvirheen jälkeen helppo lohtumaali FoSulle. Alivoimaa saatiin heti perään enemmänkin, jopa kolmella viittä vastaan päästiin pelailemaan. Tämä lienee sitä tuomaripsykologiaa, että kun peli on ratkennut, niin sille ylivoimaisesti johtavalle joukkueelle on helppo vihellellä jäähyjä ottelun aikaisemmasta linjasta poiketen. Kolmevitonen vielä kestettiin hienosti, mutta tuo aiemmin koettu merkkausvirhe toistui uudelleen ja kotijoukkue tuuletteli jo toista lohtumaalia lyhyen ajan sisään. 3-7 ja tuleeko tästä vielä peli?

FoSu painoi ansiokkaasti päälle, mutta erotuomarit ilmeisesti huomasivat jäähyjen olevan tässä vaiheessa epäreilusti 4-0 ja päättivät hieman tasoitella antamalla Suuppareille helpon penaltin. Tuttuun tyyliin se oli tällä kertaa tasan kahdeksan sekuntia ja pallo maalissa. 3-8 ja jokohan kotijoukkueen selkäranka olisi lopullisesti katkaistu?

Ei ollut, sillä nuori, nopea ja taitava FoSu rynni kotiyleisönsä edessä päälle edelleen ihailtavan innokkaasti. Taas oli kavennusta taululla, kun melkoisen onnekkaasti kaukolaukaus kimmahteli peitosta suoraan takatolpalla päivystäneelle vihulaiselle, 4-8 ja sitkeästi sinnittelivät. Pienen pientä kotijoukkueen toivonkipinää sammuteltiin Islandersien liigakentällisen toimesta hetkeä myöhemmin nopean käännön muodossa ja kun pomminvarma maali estettiin rikkeellä, sai SBH rangaistuslaukauksen. Kapteeni Jokinen veivaili silmääkin nopeammin, mutta kohtalaisen huonolla lopputuloksella, sillä maali jäi syntymättä. Epätoivoisessa tilanteessa kotijoukkue otti maalivahdin pois uunilta jo kuusi minuuttia ennen päätössummeria, painoi päälle ja SBH puolusti ja söi palloja. Paju kävi kertaalleen vielä laittamassa kugelin tyhjään pömpeliin, joten lopputulos 4-9 ja SB Hirvensalolle makoisa vierasvoitto ilman sen suurempia tuskatiloja.

GM Pena pakotettiin jälleen kerran haastatteluun ottelun jälkitunnelmissa:

UH: Hieno vierasvoitto, maistuiko?

GM: Totta kai maistuu. En halua kuulostaa ylimieliseltä, mutta tiesin, että tässä käy näin. Jo pari päivää ennen matsia oli sellainen fiilis, että me viemme tämän helposti. Itse asiassa kerroin tästä tulomatkalla autossa muillekin matkustajille ja oikein mukava oli olla oikeassa. Minulla kun on sellainen ilo ja oikeus, että pääsen muutaman kerran viikossa seuraamaan näiden meidän sankareidemme suorittamista treeneissä, joten vahva oli usko ja luotto.

UH: Vieraskentällä vastassa lohkon ykkössuosikki ja sinä väität, että helpolla tuli?

GM: No ei tietenkään, meiltä vaadittiin iso työmäärä ja paljon hyvää suorittamista, mutta jostain syystä olin varma, että homma hoidetaan. FoSu oli hyvä, ei kahta sanaa. Väitän, että loppukaudella FoSu ei enää häviä ainuttakaan peliä kotikentällään. Heillä kävi hieman huono tuuri otteluohjelman suhteen, kun saivat kahteen ekaan kotimatsiinsa vastaansa Medan ja meidät. En oikein jaksa uskoa, että lohkosta kovin montaa muuta jengiä löytyy, jotka tuossa Fosun myllyssä kestävät.

UH: Miksi peli sitten ainakin tuloksellisesti tuli teille niin selvästi?

GM: Me alamme olemaan aika hyvässä tikissä ja tänäänkin oltiin tehokkaita. Enimmäkseen myös pystyttiin pelaamaan melko kurinalaisesti ja oltiin viisaita pallon kanssa. Suuppareiden pelissä on vielä sellaisia junnuelementtejä ja mielellään nämä meidän kokeneet kaverimme käyvät niistä sitten rankaisemassa. Olennainen asia on myös se, että meillä oli taas todella hyvä työmoraali, puolustimme hyvin ja annoimme paljon itsestämme. Maalivahtipeli onnistui ja olihan meillä ehkä hieman tuuriakin, mutta ansaittua sellaista.

UH: Miltä SB Hirvensalon peli tällä hetkellä näyttää?

GM: Meda-tappion opit olivat menneet perille ja mielestäni meillä alkaa peruspaketti olemaan hyvin kasassa. Tänään jäivät harmittamaan nuo kaksi alivoimamaalia. Niitä ennen oltiin pelattu kuusi alivoimaa ilman ainuttakaan takaiskua ja nyt sitten tuli kaksi identtistä ja vielä tavalla, joka ei pitäisi meitä vastaan olla edes mahdollista. Käydään homma treeneissä läpi, ei tule toistumaan. Toinen ja isompi kehittymisen paikka on tuo meidän työntöpelimme. Ollaan siinä kyllä jo kohtalaisen hyviä, mutta nukahduksia tulee ja joitain asioita pitää selkiyttää. Pumppaaminen ja prässi ovat niin vaativia asioita, että sinne pitää saada jokaisen jannun selkäytimeen automatisoitua tietyt perusperiaatteet. Loppu on sitten reagointia kaaoksen keskellä.

UH: Mainitsit nuo alivoimamaalit ja pikaisesti laskin, että kolmen pelin jälkeen teillä on yv-prosentti 75% ja av-prosentti samoin 75%.

GM: Lukuina tosiaan molemmat ihan ok tai no totta kai tuo yv-prosentti on erittäin hyvä, mutta otos on tietysti vielä pieni. Jostain syystä ollaan päästy ylivoimalle vasta neljä kertaa, alivoimaa sen sijaan on meille tarjottu jo kahdeksan kertaa. Selvää on, että yv-tehojen pitää jatkossakin säilyä hyvällä tasolla ja siihen on kyllä edellytykset. Hyvien yv-tehojen miinuspuoli on se, että meillä on kakkosylivoimassa kapellimestarina sellainen monien tuntema maestro kuin Hannes Kari, mutta herra ei ole päässyt pelaamaan ylivoimaa vielä sekuntiakaan, koska ykkös-yv on aina rankaissut. Kai tässä pitää toivoa, että jossain vaiheessa kakkosylivoimakin ehtisi kentälle.

UH: Tilastojen valossa näyttää kuitenkin siltä, että te olette juuri nyt melko vahvasti kakkoskenttänne eli tuon kuuluisan liigakentällisenne varassa maalinteon osalta. Onko SBH tällä hetkellä sellainen yhden tempun poni?

GM: Ei olla. Käännän tämän asian siten, että meillä on varastossa vielä paljon hyödyntämätöntä pistepotentiaalia. Meillä on toistaiseksi useampikin kaveri jäänyt tehojen osalta hieman alle odotusten, mutta tämä tulee korjaantumaan. Muistutan myös, että ollaan tehty lohkossa toiseksi eniten maaleja jo nyt, yli kahdeksan per peli, eli ei meillä mitään erityistä ongelmaa tehojen suhteen ole, päinvastoin, vielä parempaa on luvassa. Ykkösketjumme ei onnistunut Forssassa, joku ehkä huomasi heidän istuneen filassakin hetken aikaa, mutta asioista on puhuttu ja puhutaan edelleen, toivottavasti pallollisen pelin ongelmat korjaantuvat heillä jo seuraavassa matsissa. Meillä ei ole vielä ollut tarvetta roolittaa kentällisiä, mutta sekin optio on olemassa. Fosu-matsi ratkesi niin nopeasti, että voitiin peluuttaa tasaisesti, mutta tarvittaessa pystytään tietysti reagoimaan tapahtumiin vahvastikin ja kuormittamaan tiettyjä pelaajia. Ollaan kuitenkin kärsivällisiä ja me tiedämme mihin ykkönen parhaimmillaan pystyy. Eikä sovi unohtaa, että meillä on myös kolmoskentässä kavereita, jotka tulevat tekemään vielä isoja pisteitä. Toisaalta pitää myös huomioida pelitapamme ja sen tuottama odotusarvo pelin virtauksen osalta, luonnollisesti jokaisen kentällisen tekemisen tulee tukea kokonaisuutta. Kun kausi etenee, tulemme kiinnittämään aiempaa enemmän huomiota esimerkiksi siihen, että kakkoskenttämme pääsee kaukaloon mahdollisimman usein pallon kanssa. Tämä vaatii tiettyä suorittamista muilta kentällisiltä ja jos siihen vaaditaan roolittamista tai muutoksia peluutukseen, olkoon niin, vain voittaminen kiinnostaa ja sen eteen tehdään kaikki mahdollinen.

UH: Ensi perjantaina vastassa syksyn toisessa kotiottelussa kauden hienosti aloittanut sarjakärki FBT PiTU. Millä mietteillä siihen matsiin?

GM: Hienot tilastot heillä, kaksi nollapeliäkin kolmesta matsista, suorastaan käsittämätöntä. Maaleja osaavat tehdä, se on selvä, taitoa löytyy kuten porilaisjengeistä yleensä. Kyseessä on kärkiottelu, vastakkain lohkon ykkönen ja kakkonen, kaksi tällä hetkellä tulivoimaisinta joukkuetta myös tilastollisesti, joten eiköhän tuosta hyvä matsi saada aikaiseksi. Näyttää siltä, että päästään taas pelille kolmen täyden kentällisen voimin ja kun meillä on koko arsenaali käytettävissä, niin eipä taida PiTU pelata kauden kolmatta nollapeliään, saattaa heillä päästettyjen maalien määrä triplaantua ehkä jo toisessa erässä. Ollaan kuitenkin nöyriä, töitä pitää tehdä ja olla taas viisaita pallon kanssa.

.urheiluhirvi

Viimeisimpiä uutisia