No nyt on show! Anna mulle piiskaa!

Miesten Länsirannikon Kakkosdivari

SB Hirvensalo – Paimion Ruoska

Leaf Areena

Perjantai 16.11. klo 1900

No nyt on todellakin show! Paljon paikallisia perinteitä ja jännitteitä kaukalossa ja sen ulkopuolella. Värikkäitä pelimanneja, virtuositeettia ja kovaa vääntöä. Ja totta kai tärkeät pisteet jaossa… 

Moose Islanders on omassa suorittamisessaan aikataulussa ja pisteitäkin kertynyt pussukkaan kohtuullisesti, mutta sen sijaan toissa kauden Länsirannikon mestari ja viime kauden finalisti Paimion Ruoska ei ole vielä aivan tähän kauteen täysin herännyt. Toisaalta Ruoskalta on aiemminkin nähty hidasta lämpenemistä, mutta vaikka piste-ero himoittuun play-offs-maailmaan ei vielä iso olekaan, niin viivan ja Ruoskan välissä on iso kasa joukkueita, jotka kasaavat pisteitä myös tasaiseen tahtiin. SBH pysyisi tappiollakin pleijariviivan tuntumassa, mutta Ruoskalle nollan pongon ilta olisi ainakin henkisesti jo hieman karvaampi kakku nieleskellä ja joukkue jäisi edelleen toiseksi alimman viivan alle, eli putoamiskarsijan paikalle. Kukaan ei halua huilailla siellä alemman kauhuviivan tuntumassa, vaikka kautta onkin molemmilla jengeillä vielä jäljellä 14 runkosarjaottelun verran.

Edellisissä matseissaan Islanders kävi ryöstämässä pisteet Mynämäen puimureilta eli runkosarjan viime kausien valtiaalta SBS Wirmolta numeroin 6-10 ja vastaavasti Ruoskakin käväisi eliittijengin vieraana, eli viime kauden mestarin IBK Medan käsittelyssä ja se hieronta oli tuskallista, Paimion piiskapojat jäivät Salon joutsenten jalkoihin selvästi 10-3.

Sarviryhmä tulee pelille ensimmäistä kertaa tällä kaudella koko arsenaalillaan, eli tasoitusta ei tällä kertaa tarvitse poissaolojen myötä antaa. Joukkue on syksyn mittaan esiintynyt tasaisen nousujohteisesti lukuunottamatta sitä yhtä kummallisuutta paikkakunnalla, josta ei ääneen puhuta ja jonka nimeä ei mainita. Nähdäänkö sarvipäiltä siis taas pieni tasonnosto ja kauden paras ja tasapainoisin esitys? Ainakin vastustaja on taas sen verran kovaa luokkaa, että keskivertosuorituksella tulee vähintäänkin vaikeata.

Illan matsissa huomioitavaa on myös se, että SB Hirvensalo esiintyy ensimmäistä kertaa tällä kaudella uusissa hienoissa viininpunaisissa kotipelipaidoissaan! Sen verran tyylikästä atleettia on kaukalossa, että taitavat katsomossa salamavalot räpsyä keskimääräistä enemmän…

Tilastopoimintoja:

Moose Islandersin ylivoimaprosentti on 71%. Melko hyvä, sillä vertailun vuoksi liigan parhaan yv-joukkueen prosentti on myös 71%. Piiskapoikien on siis syytä välttää jäähyjä, jos aikovat pärjätä.

Moose Islandersin alivoimaprosentti on 64%. Kohtalainen, sillä liigan kolmanneksi parhaan av-joukkueen prosentti on vain hieman parempi, 65%. Pysyvätkö narunheiluttajien yv-tykit Ville Mäkelä ja Kalle Perkonoja siis kurissa?

Moose Islandersin valmennusosastolta GM Penan haastattelu:

UH: Edellisessä pelissä hieno vierasvoitto Wirmosta. Mitä siitä jäi käteen?

GM: Kolme pistettähän siitä jäi. Wirmo-matsi oli meiltä ihan kelpo peli. Meillä oli omat heikot hetkemme, mutta ei taivuttu ja lopulta käännettiin homma aika helpostikin. Eräs koutsikollega aina hokee sitä, että jokaisessa pelissä joutuu jossain vaiheessa ottamaan vastaan, se pitää tiedostaa ja silloin pitää vain kestää. Wirmoa vastaan onnistuttiin olemaan riittävän vahvoja ja mikä myös tärkeätä, vaikeudet voitettiin uusien ratkaisijoiden avulla

UH: Nyt vastassa Paimion Ruoska. Eräänlainen klassikko kyseessä vai kuinka?

GM: Kova on vastus, kuten melkein jokaisessa pelissä tässä sarjassa. Ruoska-matsiin pitäisi taas pystyä pikkuriikkisen parantamaan kokonaisuutta ja pelin läpivientiä, jotta niitä heikkoja hetkiä tulisi aiempaa vähemmän. Wirmo-peli oli meille hyvää valmistautumista ja oppia tähän matsiin, meillä on muutama pikkujuttu, joita yritetään nyt parantaa.

UH: Huhujen mukaan pääsette peliin hyvällä rosterilla?

GM: Meillä on aina hyvä rosteri, mutta nyt on lukumääräisestikin hyvä tilanne. Ruoska-peli on kauden ensimmäinen, jossa päästään laatikkoon koko jengillä, pöytäkirja täynnä. Tällä kaudella toistaiseksi harvinaista herkkua, että penkiltä löytyy laadukasta rotaatiojamppaa enemmänkin. Yleensä on pelien aikana yritetty parsia ehjistä ukoista edes suurin piirtein kolme pelaavaa ketjua kasaan, mutta nyt ei sitä ongelmaa tule. 

UH: Millainen joukkue on Paimion Ruoska? 

GM: Vastustajana Ruoska on Ruoska. On asioita, jotka eivät muutu. Joku voisi ilkeästi sanoa, että eivät myöskään kehity, mutta onhan siellä viime kausilta sellaista rekordia, että eipä ole ollut tarvetta kehittyäkään. Ruoskalla on oma vahva identiteetti, taustoilla paljon vanhoja tuttuja, hauskoja jannuja, mukava taas tavata heitä tositoimissa. Paljon tuttuja pelaajia, monet pelanneet aiemmin minunkin joukkueissani. Onhan tämä hienoa, pikkuisen erilainen fiilis vetää Ruoskaa vastaan kotona kuin jotain Peräkylän Ponnistusta vastaan Takahikiällä. Ja sellainen kutina on, että huomenna saattaa Leafilla olla taas mukavasti jengiä siellä katsomon puolellakin. Toivottavasti saadaan tunnelmaa ja värikäs vääntö.

UH: Ja sitten se tulosveikkaus? 

GM: Veikkaan vahvaa ykköstä ja annan taas tippinä sen verran, että Nordicbetin 1.52 meille on selvä ylikerroin. Onhan se nyt fakta, että tällä meidän tykistöllämme me tanssahtelemme huomenna taas kakkosille (toim.huom. ”kaksinumeroisille”) eikä Ruoska kuutta maalia enempää pysty tekemään.

.urheiluhirvi

Viimeisimpiä uutisia