Hirvilauma talloi Sohvien jousitukset solmuun

Moose Islanderin lähtökohdat illan vierasotteluun olivat aivan jotain muuta kuin parhaat mahdolliset. Flunssat ja loukit pudottivat ukkoja rosterista vielä edellisenä ltana. Yhtään paremmaksi tilanne ei muuttunut alkulämmittelyssä, jonka jälkeen peräti kolme pelaajaa ilmoitti, että eivät pysty pelaamaan. Onneksi mukaan oli otettu ylimääräistäkin reserviä, joten pöytäkirjaan saatiin silti kaikesta huolimatta peräti 17 kenttäpelaajaa. Ison rosterin iso etu. Todella kova juttu ajatellen pitkää sarjaa. Toki kentälliset menivät melko lailla sekaisin, mutta mikä tärkeintä, penkillä riitti edelleen tasoa ja laajuutta.

Maskun Hemmingin pienessä kaukalossa oli vastassa yksi lohkon ennakkosuosikeiksi povatuista joukkueista, joten alkulämmittelyn pelaajakadon jälkeen Nordicbetin kertoimenlaskijat todennäköisesti manasivat antaneensa Moose Islandersille liian pienen kertoimen.

Ensimmäisen erän ensimmäiset minuutit olivat SBH:lta selviytymistaistelua. Pallo poltti lavassa ja kotijoukkue rouhi menemään. Muutama minuutti ja Maskulle 1-0, tosin tilanteesta, joka hirvien pienestä sähläämisestä huolimatta ei ollut edes maalipaikka, toivottavasti muuten erinomaisen ottelun pelannut hirviveskari Onni ei sentään yöuniaan tästä maalista menettänyt. Erän puolivälin lähestyessä Islandersit saivat otetta ja vähitellen alkoi mylly rullaamaan. Hyvä vaihe ja palkintona muutama maalikin (Pensikkala ja Björklund). Valitettavasti SBH:n kolmoskenttä sekoili vielä erän loppuun Sohville yllättäen kaksi maalia, joten ensimmäiselle erätauolle lukemissa 3-2.

Toiseen erään tuli itsevarma vierasjoukkue ja Moose Islanders aloitti pallorallinsa. Taisi olla useampikin useamman minuutin jakso, että kotijoukkue ei juurikaan palloon koskenut. Ja tällä kertaa hallinta näkyi myös tulostaululla. 3-3 ensimmäistä kakkosdivarimatsiaan pelannut A-junnu Fisk, 3-4 Leksa ”Maalitakuu” Syrjälä, 3-5 ehkä kauden hienoimmalla maalilla ikinä ja koskaan, ykköskenttä lähti omasta päädystä ja sahasi ja ylisyötteli soffatötsät totaalisen sekaisin ja lopulta kuugelin kymmenen sentin etäisyydeltä tyhjään maaliin tuuppasi O.Ojala. Todella H-I-E-N-O maali! Kolmoskentän epävarmuus kostautui yhtenä kavennusmaalina vihulaisille tässä välissä, mutta vielä 13 sekuntia ennen erän loppua samainen kolmoskenttä veivaili sohvapojat nakkikioskille ja lopulta Jonttu Salovaara survoi kuulan käytännössä tyhjiin. Kahden erän jälkeen Masku 4, Hirvensalo 6. Numerot kertoivat totuuden.

Kolmanteen erään tuli aggressiivinen kotijoukkue ja SBH oli ahtaalla. Kellossa 48.06 ja huonoa päivää viettänyt kolmoskenttä lahjoitti Maskulle toivoa herättelevän kavennusmaalin, 5-6. Masku pelasi aiempaa avoimemmin ja sehän tarjosi Moose Islandersille solkenaan vastahyökkäyksen paikkoja ja muutaman hukatun tilaisuuden jälkeen Jarppi Pensikkala lopulta nöyryytti vihulaista ja maalivahdin kierrettyään siirsi reikäleivän tyhjään maaliin, 5-7. Aikaa jäljellä kuusi minuuttia. Masku pyristeli ja rypisteli, mutta mitään hätää ei oikeastaan sarvipäillä ollut, viimeistä naulaa tarjottiin useampaankin kertaan, mutta lopulta sen takoi vasta 10 sekuntia ennen päätössummeria rankkarista taas samainen superjunnu Pensikkala. 5-8 ja olipa hieno voitto vaikeasta paikasta kovaa joukkuetta vastaan!

GM Penan kommentit:

UH: Mikä fililis? Avauspisteet!

GM: Hyvältä tuntuu, totta kai. Minä olen tiennyt jo jonkin aikaa, että meillä on hyvä joukkue, joka tulee kasvamaan kauden mittaan todella paljon. Nyt oli tärkeätä saada avausvoitto heti sarjan alkuun, jotta myös pelaajat uskovat itseensä, joukkueeseen ja pelitapaan. Mikä sen mukavampaa, kuin ottaa se tärkeä voitto yhdestä sarjan vaikeimmista paikoista. Olen ylpeä joukkueesta ja jokaisesta pelaajasta. Kiitos, lisää tätä, jos sopii.

UH: Miten kuvailet pelin kulkua?

GM: Alku oli hankala, ehkä taas jännitettiin, ahdas kaukalo ja ahnas kotijoukkue. Meillähän oli kokoonpano hieman sekaisin ja muutama kokeneempi kaveri laitettiin vaikeaan paikkaan oudolle pelipaikalle. Selvittiin kotijoukkueen alkurynnistyksestä pienillä vahingoilla ja otettiin kontrolli. Harmillisesti toffoiltiin siihen erän loppuun vielä kaverille muutama maali, mutta tänään oltiin henkisesti niin vahvoja, että tultiin toiseen erään voittamaan peli ja se myös tehtiin. Kolmas erä oli lopulta meiltä aika hyvää, kärsivällistä ja kliinistä voiton varmistelua. Todella tyytyväinen siitä, miten oltiin opittu kauden ensimmäisestä pelistä ja pystyttiin tuomaan niitä pyydettyjä asioita myös tuonne kaukaloon. Meiltä hieno toinen erä ja käytännössä peli voitettiin jo silloin.

UH: Masku tuli kuitenkin kolmannessa erässä maalin päähän, miten te reagoitte siihen?

GM: Niin, siinä mitattiin pääkopan kestävyyttä, miten osaamme pelata viimeistä erää johtoasemassa vieraskentällä vahvan vastustajan paineessa. Tällaiset haasteet ovat meille isoja juttuja omalla retkellämme. Kolmannen erän alussa oltiin vastaantulijoita, se oli Maskun etsikkoaikaa, mutta me kestimme ja osoitimme pelillistä kypsyyttä ja ratkoimme matsin lopullisesti. Yritimme pelata normaalisti ja toisaalta rauhoittaa joukkuetta paineen alla. Helpostihan nämä pelit heilahtavat suuntaan tai toiseen, pienistä jutuista saattaa homma kääntyä täysin. Taas kerran, peli on suhteessa vastustajaan, kaikkia asioita me emme itse pysty valitsemaan, vaan myös vastustaja tekee omat valintansa. Meidän tehtävämme on reagoida vihulaisen tekemisiin parhaaksi katsomallamme tavalla ja tänään onnistuimme. Erän puolivälin jälkeen tiivistimme kahteen kentälliseen ja sekin toimi tänään hyvin. Tässä vasta opetellaan voittamista ja nyt otettiin siinä mielessä iso askel eteenpäin. Nämä onnistumiset vievät joukkuetta eteenpäin ja liimaavat palasia toisiinsa, yhtenäisyys ja yhteenkuuluvuus ovat tärkeitä elementtejä. Täytyy muistaa, että vaikka jotkut sanovat, että joukkueemme on vain entinen Campus, niin sehän ei pidä ollenkaan paikkansa. Meillä on 24 kenttäpelaajaa, joista vain reilu 10 on niitä entisiä Campus-pelaajia. Meille on tullut siis yli puolet joukkueesta uusia jannuja, me vasta rakennamme tätä hommaa. Kaikki eivät vieläkään tunne toisiaan edes nimeltä.

UH: Haluatko nostaa joitakin pelaajia erityisesti esille? 

GM: Pensikkala totta kai, perushattu. Ykköskenttämme otti tänään sellaisen roolin, mitä pitääkin, dominoivat kaukalossa ja voittivat pelinsä 4-0. Ykköskentästä pitää erikseen mainita myös liberona pyörinyt Sarion Ville, joka oli erinomainen. Villen kyvyt on tiedetty, mutta nyt hän pääsi ensimmäistä kertaa kunnolla omalle tontilleen ja osoitti, että se tontti tosiaan myös kuuluu hänelle. A-junnut Fisk, Leppäranta ja Pakarinen pelasivat tänään ensimmäiset kakkosdivariminuuttinsa ja hyvin pärjäsivät. Fisk pääsi myös maalin makuun ja kyllähän kauden mittaan häneltä vähitellen odotetaankin pistepotentiaalin realisoimista vastuun kasvaessa. Puputti oli ensimmäisen pelin tapaan todella vakuuttava ja jämäkkä, Syrjälä omassa roolissaan taas kerran erinomainen. Kolmoskenttä otti omiin kaikki Maskun maalit, mutta teki myös kolme, eli pelasi oman osuutensa 3-5. Kakkosen nuoret pojat saldottivat ryhdikkäällä esityksellä 1-0 ja itse asiassa pari kihausta enemmänkin olisi heidän pitänyt paikoistaan saada aikaiseksi. Meillä oli paljon onnistujia. Totta kai siellä tuli pelin aikana huonojakin hetkiä joillekin pelaajille, mutta positiivinen esitys jokaiselta kaukalossa olleelta.

UH: Miten homma tästä jatkuu?

GM: Meillä on nyt yli kahden viikon tauko, seuraavaksi pelaamme Porissa lauantaina 15.10. Se on taas kova paikka, mutta yritetään nyt harjoitella muutaman kerran hyvin ja lähdetään sitten rennosti ja ilman paineita hakemaan PiTU:lta bonuspisteitä. Toivottavasti ykköstähtemme Sauvonsaari saa tauon aikana vammansa kuntoon, hänhän on pelannut tällä kaudella vasta yhden vaihdon.

.urheiluhirvi

Viimeisimpiä uutisia