Moose Islanders Porin Bronxin ahtaajien vieraaksi

SB Hirvensalon miesten edustusjoukkueella on huomenna lauantaina edessään koko kauden pisin vieraspelimatka, kun hirviryhmä jolkottelee aina yhtä pelottavaan kauhujen kaupunkiin, Poriin. Sekään ei vielä riitä, sillä tuskaa ja murhetta lisää se, että vastassa on Porin pahamaineisimpiin lähiöihin kuuluvan Pihlavan ylpeys, PiTU. Pihlavalaisten slogankin kertoo jo olennaisen: ”PiTU tai kuolema!” Hitsareista, ahtaajista ja muista satamajätkistä koottu vahva ja kokenut porilaisryhmä odottelee hampaitaan narskutellen Turun Hirvensalon sivistyneestä unelmalähiösaaresta tulevaa nuorten, kilttien ja söpöjen pikkupoikien joukkuetta saapuvaksi Porin Urheilutalon teurastamoon.

Kiukkua näillä Porin Bronxin gangstereilla varmasti riittää, sillä joukkue kävi viikko sitten Salossa nöyryytettävänä, kun IBK Meda tykitti taululle tylyt 9-1-lukemat. SBH:lla taas on alla kahden viikon pelitauko, jota edelsi makoisa vierasvoitto lohkon vahvimpaan kaartiin arvioidusta SBS Maskusta.

Islandersien valmennus ottaa tulevan koitoksen niin vakavasti, että GM Pena lähetettiin jo torstaina Poriin tutustumaan olosuhteisiin ja varmistamaan lauantaina paikalle saapuvan joukkueensa turvallisuus ottelutapahtuman aikana.

Porissa ei internet toimi kovin hyvin eikä sinne ole ikinä kunnon televerkkoakaan rakennettu, mutta onnistuimme tavoittamaan GM Penan satelliittipuhelimen avulla.

UH: Aina Porin pelien yhteydessä muistetaan mainita, että sinähän olet PiTU:n kasvatti ja elänyt nuoruutesi Pihlavan karuissa mutta kurjissa olosuhteissa. Onko näillä PITU-peleillä sinulle jokin erityinen merkitys?

GM: Eipä juuri, vaikka ainahan Porissa ja porilaisia vastaan on kiva pelata, ovat kuitenkin minun rotuani ja Pori aina ja ikuisesti kotikaupunkini. Pelasin tosiaan Pihlavan Työväen Urheilijoissa jalkapalloa kuusivuotiaasta aina sinne aikuisiän porteille asti, mutta siitä on jo pitkälti yli 20 vuotta eikä minulla ole mitään sidoksia nykyiseen PiTU:n, paitsi että serkkupoika pelaa siellä. PiTU:han on jopa vaihtanut punaisen värinsä ja pelaa nykyään mustilla pelipaidoilla.

UH: Millainen joukkue PiTU on?

GM:n Pelattiin heitä vastaan Suomen Cupissa syyskuussa, toki peli oli turnausmuotoinen, eli puolet normaalista. Tuo peli päättyi 2-2, hävittiin sitten rankuilla. Meillä oli silloin vain 10 pelaajaa mukana. PiTU on fyysisesti vahva ja tasainen duunarijoukkue, perustaitotaso varsin korkea, mutta suuria staroja joukkueessa ei taida olla. Cupin pelissä oltiin puolet pelistä täydellisessä pesukoneessa, kun meillä alkoi jalka väsymään. PiTU osaa liikuttaa palloa, pelaa fyysisesti ja antaa itsestään periksiantamattoman mielikuvan. Hyvin pitää meidän onnistua, jos pisteet aiomme ryövätä.

UH: Millä aineksilla tuo ryöstö onnistuu?

GM: Pysytään pallossa, ollaan pallon kanssa aktiivisia ja muistetaan että tämä on maalintekopeli. Jos me saamme oman pallorallimme toimimaan, on meillä hyvä mahdollisuus. Pallottomina meiltä vaaditaan vahvaa kamppailupelaamista ja tiivistä uhrautuvaa puolustuspelaamista. Ja totta kai, yritetään aina olla viisaita ja pelata peli fiksusti pieniä yksityiskohtia myöten.

UH: Millaisella kokoonpanolla SBH lauantaina Poriin matkustaa?

GM: Taidetaan päästä peliin ehjemmällä kokoonpanolla kuin vielä kertaakaan aiemmin tällä kaudella, harjoituspelit mukaan lukien. Hyökkäysketjut ovat suurin piirtein optimaaliset ja pakistossa tarpeeksi kaikkea mitä tarvitaan, penkilläkin laadukasta reserviä. Staraosastomme Sauvonsaari ja Salonen pelaavat kauden ensimmäiset sarjamatsinsa, eli meillä on käytännössä kokonaan uusi kakkosketju. Ykköskenttämme dominoi jo Maskua vastaan 4-0, nyt odotan samaa. Kolmoskenttämme on taas tutussa ja turvallisessa koostumuksessa, joten Masku-pelin 0-5-romahdus siis tuskin toistuu. Täydellä pöytäkirjalla tosiaan ollaan pelillä ja voittaa halutaan.

UH: Lopputulosveikkaus?

GM: 4-8 meille.

.urheiluhirvi

Viimeisimpiä uutisia