Isot pahat porilaiset ilkeinä

SB Hirvensalon retki Poriin PiTU:n vieraaksi puhkesi lupaavan avauserän jälkeen virheiden myötä pelkkänä tyhjänä kuplana. Ahtaajat hitsasivat tykimmin ja pisteet porilaiskarjuille liiankin rumin lukemin 8-3.

Ensimmäistä erää vei lievästi vierasjoukkue Moose Islanders. Kuvaavaa oli, että hirviveskarille tuli ensimmäinen torjunta vasta kun erää oli pelattu jo yli 17 minuuttia. Toki maalia kohti oli tullut jo aiemmin yksi laukaus, mutta se meni maaliin, kun SBH:n kolmoskentän pahan vaihtovirheen seurauksena PiTU sai painaa ilmaiseksi kuulan poikkarista sisään. Ensimmäisen erän jälkeen siis kotijoukkue yhden edellä, vaikka kenttätapahtumat olisivat ehkä antaneet odottaa toisenlaista saldoa. SBH osui kohti maalia kahdeksan kertaa, mutta laukaukset eivät siirtyneet tulostaululle.

Islanders sai toiseen erään erinomaisen alun, kun ykköskenttä myllytti Sarion toimesta tasoituksen heti ensimmäisellä minuutilla. Muutama minuutti, SBH:n kolmoskentän pakille karmea harhasyöttö ja hetkeä myöhemmin puttasi vihulainen pallon maalin edestä tyhjään rysään. Kolmoskentän seuraavakin vaihto oli surullinen, kun ensin hyvä pitkä hyökkäys ja hienon pyörityksen päätteeksi Puputti lyö ohi pallosta tyhjän maalin odottaessa, vastarynnäkkö ja tasan viisi sekuntia myöhemmin yksinäisen kamikaze-hyökkääjän kaukaa lähettämä putoava lehti lepattaa SBH-maalin yläkulmaan. Peli rankaisi. Myös kasa muita kliseitä sopii tähän, kuten esim ”jos et tee, niin kaveri kyllä tekee”. Näiden kahden sangen harmillisen takaiskun seurauksena meni Islandersin suorittaminen täysin tukkoon. Pallollinen peli puuroutui ja satamatyöläiset saivat vastaavasti sen verran energiabuustia, että loppuerä ajeltiin kotijoukkueen istuessa haarukkatrukin pallilla. Kakkoserän murheiden ja surujen laariin saatiin vielä hieman lisätäytettä, kun erän puolivälin jälkeen Islandersin kakkoskenttä työntää hyvin, riisto ja kahdella yhtä vastaan. Salonen päätyy omaan ratkaisuun, joka on tällä kertaa väärä, pallonmenetys ja tasan 10 sekuntia SBH:n avopaikan jälkeen on kuugeli taas hirvisaarelaisten maalissa. PiTU näyttää nopean käännön mallia, todella hienosti pelattu vastahyökkäys ja ovela kärkikynällä maustettu viimeistely.

Kahden erän jälkeen Pihlava 4, Hirvensalo 1. Kotijoukkue teki yhden maalin SBH:n alakerran harhasyötöstä, yhden SBH:n alkeellisesta vaihtovirheestä ja kaksi maalia SBH:n avopaikkojen jälkeisistä vastahyökkäyksistä. Jonain toisena päivänä tulostaululla olisi saattanut lukea jotain muutakin kuin 4-1 tappiotilanne, mutta nyt ei. Peli ei kuitenkaan ollut ohi.

SBH aloitti kolmannen erän ylivoimalla, muutamasta puolikkaasta paikasta ei lohduttavaa kavennusta saatu ja heti PiTU:n tultua täysilukuiseksi alkoi taas tapahtumaan harmillisia asioita. Islandersin kakkoskenttä jatkaa ylivoiman jälkeen pyöritystä, SBH-pakki pyyhkii vetopaikassa pallon päältä pölyt, PiTU rynnii vastahyökkäykseen, homma hoidetaan, mutta heti sen jälkeen puolustajan helppo harhasyöttö, joka paikataan rikkeellä. Porilaisille sektorivapari. Vaparia sitten odoteltiin melkoisen kauan, kun ensin porilaiset vaihtoivat miehistönsä ryömintävauhdilla, sen jälkeen suoristeltiin kaukaloa ja etsittiin palloa. Odotusaikana SBH-viisikko viihdytti yleisöä aikamoisella steppailulla rakennellessaan kaikessa rauhassa muuria ja ilmeisesti pohdintaan oli aivan liikaa aikaa, sillä kovin paljon huonommin ei sektorivaparia voi enää puolustaa. Tämän voisi lähes tulkita omaksi maaliksi. Ja niin siinä kävi, että kolmanteen erään tultiin pallollisena hyvin ja heti tötöiltiin kaverille ehkä ratkaiseva maali käytännössä ilmaiseksi. 5-1. Peliaikaa totta kai vielä paljon jäljellä, mutta viimeisiä ruuveja SBH:n arkkuun alettiin asettelemaan jo viisi minuuttia myöhemmin, kun kakkoskentän Islanders-puolustajalle jälleen hyökkäyspään virhe ja PiTU vastahyökkäykseen. SBH-viisikko kuitenkin puolusti työteliäästi ja tilanne näytti jo kuivuvan kasaan, mutta sitten sattui SBH-veskarille ikävä etukulmaimaisu ja eiköhän se ollut sitten siinä… 6-1.

Erän puolivälissä kotijoukkue suoritti alle minuuttiin vielä kaksi maalia. Luonnollisesti niistä ensimmäinen sai jälleen alkunsa SBH:n kakkoskentän hyökkäyspään pyörityksestä. Klassikkoainesta, se kuuluisa lätty maalin takaa, joka menee koko viisikon läpi ja vastustaja kirmaa keskeltä yksin maalintekoon. 7-1. Viimeisen maalinsa porilaiset tekivät purettuaan pitkällä kaaripallolla kolmoskentän SBH-prässin. Todella epäonnekkaasti pallo pomppi muutaman sekunnin sisällä kahteen kertaan yhden ja saman SBH-pakin putkista ja lopulta tarjottimelle lyötäväksi maaliin. 8-1.

Erän lopussa SBH kaunisteli lukemia kahdella maalilla. Ensin Kajander näppärän kuvion päätteeksi tyhjiin Mäkelän syötöstä ja vielä Pensikkala tyylikkäästi nopean käännön päätteeksi Ojalan oivalluksen seurauksena.

Ei ollut SB Hirvensalon päivä, ei tosiaankaan.

Tappion jälkeen välittömästi Merikarvian perämetsiin paenneelta GM Penalta saatiin kommetti ottelusta:

”Harmittaa, että päästettiin peli luisumaan käsistä. Tehtiin paljon enemmän isoja virheitä kuin vastustaja, hyökkäyspelaamisessa taas liikaa vääriä valintoja ja hävittiin vielä maalivahtipelikin selvästi. Videolta kun peliä katseli, niin olihan siinä aika monta surkuhupaisaakin maalia omiin, aina ei oikein tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Vastustaja rankaisi hyvin ja toisaalta meillä jäi kyllä usein kuti piippuun. Lauottiin paljon enemmän kuin kotijoukkue, mutta laadun voi kyseenalaistaa. Joukkueiden välillä oli iso ero nopeiden kääntöjen hyödyntämisessä, PiTU suoritti näppärän tehokkaasti, kun taas meidän valintamme ja ratkaisumme eivät aina olleet erityisen onnistuneita. Ensimmäinen erä oli selvästi meidän, paitsi tuloksen osalta ja toisen erän alun virheet käänsivät pelin sitten vastustajalle. Toisessa erässä mentiin takaiskujen jälkeen aivan jumiin, ei saatu enää oikein mitään aikaiseksi. Tiivistäminen kahteen kentälliseenkään ei auttanut yhtään. Omat paikkamme meillä oli tulla mukaan, mutta ikävästi aina kolahti omissa väärään aikaan ja harmillisella tavalla. Nämä pelit ovat pienestä kiinni, jos oltaisiin onnistuttu alkupuolen avopaikoista, niin pelin virtaus olisi varmasti lähtenyt toiseen suuntaan. Maaleista saadaan energiaa ja itseluottamusta ja vastaavasti kun tötöillään omiin, niin kyllähän se pääkoppaan helposti vaikuttaa. Ykköskenttämme voitti taas oman pelinsä 2-0 ja kahden viimeisen pelin saldo heillä nyt 6-0. Sauvonsaari ei edelleenkään pystynyt pelaamaan ja kakkoskentässä meillä onkin nyt sentteriongelma. Siinä on kahteen peliin käynyt neljä kaveria kokeilemassa, mutta kemioita ei ole löytynyt. Tänään ottivat oman pelinsä turpiin 1-4, mutta ennen kaikkea kakkoskentässä on paljon maalinteon potentiaalia ja se pitää sieltä saada irti. Kolmoskenttämme vietti tänäänkin huonompaa päivää häviten 0-4 ja onhan siinä mietinnän paikka, että kun kolmoskentän ensisijainen tehtävä on pelata vähintään nollanollaa tai ainakin puolustaa hyvin, niin ovat nyt kahteen peliin ottaneet peräti yhdeksän omiin. Vaikka siellä on ukkoja vaihtunut ja kummallisiakin maaleja tullut, niin jotainhan se kertoo, jos ykköskenttä ottaa omiin nolla ja kolmonen yhdeksän, ei ole pelkkää sattumaa. Kyllä tässä Porin pelissäkin meillä oli paljon hyvää suorittamista, mutta tällä kertaa tapahtumat eivät meitä suosineet ja peli lipsui lapasesta. Onneksi meillä on heti keskiviikkona seuraava peli, päästään kotikentälle isännöimään Naantalia. Matka jatkuu…”