Luokkahitsarit asialla ja kylpy Pyhäjärvessä

Moose Islandersien seikkailut Länsirannikon kakkosdivarissa ovat jatkuneet kahdella pelillä. Otetaan pienet muistelot…

SB Hirvensalo – FBT PiTU  5 – 7

Länsirannikon kakkosdivarin kärkikamppailusta tuli huikea trilleri. Laadukas taistelu kahden erinomaisen jengin välillä. Värikkäitä tapahtumia, yllättäviä käänteitä, upeita maaleja, vauhtia, taitoa ja taktista suorittamista. Valitettavasti Moose Islanders oli se osapuoli, jolle ei minkäänlaista palkintoa ottelusta lopulta jaettu. Ansaittua tahi ei, nolla pistettä Airiston punaisen auringonlaskun pojille.

Liigan maaottelutauosta johtuen olivat porilaiset onnistuneet saamaan mukaansa farmisopimuksen avulla vielä aiempaa kovemmankin nimen, kun edellisenä sunnuntaina Karhujen ykkösketjussa Oilersia vastaan viipottanut Tomi Jerkku oli lähtenyt mukaan retkelle Turkuun. Yhteensä pihlavalaisten rivistöissä väänsi kentällisen verran liigafarmipelaajia, joten liigalaatua oli tarjolla ja se kyllä kaukalossa myös näkyi.

Ensimmäisessä erässä hirviryhmä oli kohmeessa ja ahneet ahtaajat painoivat päälle. Erätulos 0-2 porilaisille oli oikeudenmukainen. Toiseen erään sarvipäät tulivat terävästi ja ottivat homman haltuun, kolmessa minuutissa tasoihin, asialla Suoranta ja Jokinen, tarjoilusta vastasivat Friman ja Paju. Pientä yskähtelyä hirvivaljakon ajeluun aiheutti S.Virtanen hölmöilemällä itselleen jälkipelijäähyn ja siitähän satamatyöläiset kuittasivat itsensä jälleen johtoon. Ei hätää, sillä höyrypilviä sieraimistaan puhallellut uroshirvi murahti Penttisen kanuunan myötä kahdesti peräkkäin, syöttöpisteet Pajulle. Todella kauniita maaleja, taidetta!

Kotijoukkue ensimmäistä kertaa johtoon, 4-3, mutta työläiskaupungin työläislähiön nuorukaiset olivat myös pelipäällä, erän puolivälissä palloa pilkulle. Mustissa pelaavien punaisten oma stara Kallio kuitenkin lipsautti pallon lavastaan kesken kuljetuksen ja rankkari meni plörinäksi. Heti perään rankaisi hirvi, kun SBH:n alakerran jonglööri Kari namutteli Jokisen esityöstä jo 5-3.

Tasaisissa merkeissä jatkettiin, mutta sitkeät meri-porilaiset lautatarhojen kovettamilla kämmenillään väänsivät väkisin kavennuksen, kun erää oli jäljellä enää alle kaksi minuuttia, 5-4. Valitettavasti vielä erän viimeisellä minuutilla Islandersien ykkönen sortui lievään ylihyökkäämiseen ja vihulaistovereille annettiin vielä yksi nopea kääntö ja siitähän homma sitten tasoihin 20 sekuntia ennen summeria. 40 min pelattu, 5-5. Ei pystynyt SBH karkaamaan kakkoserässä, vaikka siihen mahdollisuuksia tarjottiin ja lopulta viimeiseen taistoon lähdettiinkin siis tasatuloksesta.

Toisen erän torjunnat 4-3, mikä osaltaan kertoi laadukkaasta pelaamisesta. Vauhtia oli, mutta myös erinomaista puolustustyöskentelyä molemmilta joukkueilta.

Kolmas erä oli eräänlaista asemasotaa. Hyvin usein kolmoserät ovat kaoottisia, mutta nyt kaksi hyvää joukkuetta jatkoi loppuun asti laadulla. Molemmat jengit tiivistivät kahteen kentälliseen. Paikkoja ratkaisuun tuli. PiTU pääsi ylivoimalle, ei tulosta. SBH sai rankkarin, Penttinen nosti tyhjästä maalista yli. Katkera loppuhan sieltä sitten koitti, kun kellossa enää alle kolme minuuttia ja Moose-ryhmän merkkauspeli omassa päädyssä sekosi ja paha porilainen napautti maalin edestä puolityhjään.

Hirvet laittoivat vielä sarvet tanaan ja rynnivät päälle kuudella viittä vastaan, lähellä oli ja kehikoissa ja kypärässä kolisi, mutta lopullisen aamenen lausui porilainen liigastara Jerkku neppaamalla kuulan tyhjään SBH-maaliin puoli minuuttia ennen summeria.

Hieno peli, hieno taistelu, hienot joukkueet! Erinomaista kakkosdirren viihdettä, mutta ei ainuttakaan pistettä Hirvensaloon.

GM Penan kommentti ottelusta:

”Huikea peli. Todella harmi, että mitään ei saatu mukaan pisteiden muodossa, oltaisiin kyllä jotain ansaittu. Olen aina sanonut, että jos jollekin pitää hävitä, niin mieluiten sitten porilaisille. Ja vielä pientä plussaa murheen keskellä siitä, että olivat oma kasvattajaseurani PiTU. Tappio harmitti silti niin paljon, että päätä jomotti kaksi päivää pelin jälkeen. Ensimmäinen erä oli porilaisten, heidän pelaamisensa taso hieman yllätti meidät. Toinen erä olikin sitten selvästi meidän ja otti kyllä vahvasti kupoliin se, että ei oltu riittävän kypsiä hoitamaan hommaa loppuun asti. Typerä jälkipelijäähy ja viimeisen minuutin junnumainen pelaaminen pitivät kaverin mukana. Toki kaikki kunnia vastustajalle, olivat todella hyviä, heille ei olisi saanut tuollaisia mahdollisuuksia antaa, mutta tällä kertaa siihen sorruttiin. Kolmas erä olikin sitten jonkinlaista juoksuhaudoissa tuijottelua ja maalipaikat vähenivät selvästi puolin ja toisin. Tietenkin todella harmi, että meille tuli se ratkaiseva virhe aivan erän lopussa, eikä sitten enää ehditty painamaan peliä tasoihin. Meillä kyllä oli kolmannessakin erässä aivan riittävästi laatupaikkoja, mutta nyt ei osuttu. Vastustaja oli todella hyvä, meidän jannumme olivat yhtä mieltä siitä, että ehdottomasti paras jengi, jota vastaan ollaan syksyn mittaan väännetty. Me pääsimme peliin kolmella täydellä kentällisellä ja se mahdollisti laadukkaan pelaamisen koko kuusikymppisen ajan. Me olimme hyviä, mutta nyt ei riittänyt. Taistelu hävittiin, sota jatkuu.”

KaKo – SB Hirvensalo  15 – 8

Edellisessä kotiottelussaan Länsirannikon kakkosdivarimaailmaa hämmästyttäneen 14-9-voiton mestari IBK Medasta ottanut Säkylän Karhukopla toimi isäntänä, kun hirvilauma laukkasi sarjan viidenteen otteluunsa.

Meda-murskajaiset aiheuttivat sen, että SBH osasi varautua vaikeaan paikkaan. Tiedossa toki oli, että Säkylän 35-metrinen kylpyamme tarjoaa puitteet pelille, joka on aivan eri laji kuin normaali salibandy ja siihen pitää silloin myös asianmukaisesti varautua. Ensimmäisessä erässä näyttikin siltä, että Islanders oli opetellut läksynsä varsin hyvin. Toki alle minuutti ja KaKo heti johtoon, mutta vain muutama minuutti lisää ja Friman oli iskenyt Haapasen tarjoilusta kahteen kertaan. Show jatkui ja erän puolivälissä tilanne 2-3. Hirviryhmästä tilapäisapuna mukana ollut Joronen osui kertaalleen. Erän loppuun vielä kotijoukkueelle maali, joten ensimmäiselle tauolle numeroissa 3-3 ja selväksi tuli, että nyt on todellakin kyseessä pienen laatikon aktiivisähly, jossa sattuu ja tapahtuu koko ajan ja paljon.

Islanders oli kuitenkin oudoista olosuhteista huolimatta kohtalaisen hyvin kuskin paikalla ja kaikki vaikutti hyvältä, kontrolli säilyi riittävällä tasolla ja koko ajan pystyttiin luomaan kelvollisia sommitelmia ja tontteja tarjottiin. Toisaalta peli muistutti parkettisählyä, sillä tilaa oli erittäin vähän ja harhasyöttöjä ja pallonmenetyksiä nähtiin suorastaan solkenaan. Toisen erän alkuun SBH 3-4 johtoon ylivoimalla Alilonttisen hirmulämärillä. Homma hallussa ja paranee vähitellen koko ajan.

Ja mitä sitten tapahtui? Ajassa 24:22 SBH-veskari Karinen hölmöili itselleen 2+10 min penaltin ja istunnolle. Veskari siis vaihtoon ja alivoima. Ankkalinnan kriminaalipojat latoivat ylivoimalla pelin heti tasoihin ja mitä ihmettä, joku nykäisi töpselin irti Islanders-koneesta! Kokovartalokooma ja Pyhäjärven rannoilla itseään koko kesän ruskettaneet Säkylän urhot leipoivat alta neljään minuuttiin neljä uunipullaa. Tuosta noin vain johtoasema 3-4 kääntyi kotijoukkueelle 7-4. Aikalisä ja tietokoneen resetointi, auttoi kummasti ja sarvipäät heräsivät taas hetkeksi pelaamaan. Harmillista kyllä, mutta Alilonttinen otti kesken hyvän painostusvaiheen penaltin ja jollain tavalla peliä hyvin kuvaavaa oli se, että Karhukoplan Haanpää teki maalin takaa ilmaveivimaalin. Kyllä, ilmaveivasi kuulan pömpeliin. 8-4. Aivan käsittämätöntä. Kahden erän jälkeen hirviveskareilla yhteensä seitsemän torjuntaa ja reikäleipää oltiin kaivettu omasta uunista kahdeksan kertaa.

Erätauolla SBH ilmeisesti unohti ladata akut tai jätti päät, jalat ja kädet pukukoppiin, sillä kolmannen erän alkuun taas mustaakin synkempi hetki. Jälleen alle neljä minuuttia ja Kopla latoi neljä pömpeliä lisää. Toisessa erässä peliä katsellessa itketti, mutta nyt alkoi jo vahvasti naurattamaan. Uskomaton show. Peli tietenkin lopullisesti ohi ja kello lasketeltiin loppuun tempomalla tasaiseen tahtiin maaleja sinne sun tänne. Lopputulos käsittämätön 15-8. Voi elämä. Voi itku ja hammasten kireys. Kaikenlaisia elämyksiä tämä laji tarjoaa.

GM Penan kommentti:

”Olisi varmaankin parempi, jos unohtaisi heti tämän matsin kokonaan ja kaiken mikä siihen liittyy, mutta olipahan erikoinen tapahtuma. Toki Säkylä on olosuhteiltaan yksi sarjan erikoisuuksista, eli joudutaan pelaamaan aivan eri peliä kuin normaalisti, mutta ei se selitä tätä päivää. Lisää tekosyitä voisi hakea siitä, että meiltä puuttui peräti kolmasosa joukkueesta ja kaikki kentälliset ja ketjut olivat repaleisia, mutta tekosyy sekin. Mikään ei selitä toisen erän tapahtumia. Toisaalta näin nämä hommat menevät, yksi hölmöily saattaa kääntää koko pelin. Aina tulee vaiheita, joissa joudutaan ottamaan vastaan ja silloin pitää vain kestää, nyt ei kestetty, ei sinne päinkään. Meidän hetkemme oli ensimmäinen erä, silloin olisi pitänyt karata ja saada pelin luonne meille mieluisaksi. Valitettavasti annettiin kaverille pelin alkupuolella peräti kolme maalia meidän alakertamme karkeilla virheillä ja pidettiin heidät mukana ja maalivahtiepisodin seurauksena sitten jostain syystä romahdettiin täysin ja totaalisesti. Toki kaveri painoi päälle hyvällä asenteella ja viimeisteli paikoistaan erittäin tehokkaasti, ei heiltä mitään pois. En oikein tiedä mitä tästä nyt sitten pitäisi ottaa opiksi vaiko yhtään mitään. Todella erikoinen peli. Se tuli kyllä selväksi, että vaikeuksissa ollaan takuuvarmasti aina ketä vastaan tahansa, jos joudutaan peliin näin pienellä rosterilla eikä olla riittävän kypsiä pelaamaan peliä omat rajoitteet huomioiden. Oli tietysti valmennuksen munaus, että ei pystytty säästämään energiaa riittävästi ja peli kun on pitkä, niin nyt kävi näin, että tuli totaalinen väsy joillekin kavereille sekä henkisesti että ehkä myös fyysisesti. Mikään muu ei selitä sitä toteemipaaluilmiötä, kun meillä yhtäkkiä alakerrassa kaikki liike katosi ja perusmerkkaaminenkin loppui. Tällainen pienen laatikon aktiivisähly ei juurikaan anna mahdollisuuksia rytmittämiseen, mutta kyllähän me mokasimme, kun sinkoilimme puoli peliä sinne tänne ja sen jälkeen sammuivat valot. Edellisen kerran oltiin liikenteessä näin pienellä rosterilla ja vain neljällä pakilla Forssassa, mutta siellä olimme paljon viisaampia ja pystyimme jakamaan paukut koko pelin ajaksi. Nyt tankki tyhjeni jostain syystä aivan täysin ja aivan liian aikaisin. Ei pystytty tuottamaan omalle jengille lisäenergiaa onnistumisilla, vaan päinvastoin hölmöiltiin ja annettiin naapurille sitä lisäbuustia ja hehän sitten näyttivät millaista jälkeä tulee kun saa pelata flow-tilassa ja kaikki onnistuu.”

Tilastokummajaisia:

Karhukoplan kapteeni Tommi Erkkilä teki aivan käsittämättömät tehot, 0+10. Tuolla on pakko päästä johonkin ennätysten kirjaan.

SBH oli päästänyt neljässä ensimmäisessä sarjamatsissaan yhteensä 21 maalia. Nyt ropisi omiin 15 yhdessä pelissä.

SBH:n veskareilla pelissä yhteensä 19 torjuntaa ja omiin meni 15. Prosentit eivät aivan kohdillaan, tosin maalivahtien piikkiin ei tätä tappiota voi missään nimessä laittaa, paitsi ehkä se Karisen 2+10 hölmöily…

Karhukoplan vierasotteluiden maaliero on 0-16. Kotiotteluiden maaliero 40-28. Säkylässä tarjotaan kotimatseissa varsin viihdyttävää sählyä…