Moose Islanders jatkaa harjoitusotteluitaan

SB Hirvensalon miesten edustusjoukkue kohtaa keskiviikkona 5.9. klo 19.00 viime kauden Länsirannikon kakkosdivarin runkosarjan ylivoimaisen voittajan, Mynämäen Puimurit, eli SBS Wirmon. Harjoitusvääntö pelataan SB-Areenan himmeähköissä valoissa täysimittaisena pelinä.

Ensimmäisessä treenimatsissaan melkoisen vajaalla rosterilla veivannut hirvilauma kaatui viime kauden mestarin IBK MedA:n käsittelyssä 7-9. Viime viikolla saarelaiset tekivät vastavierailun Saloon ja vielä entistäkin pienemmällä sarvilaumalla, sillä mukana reissussa oli vain 10 pelaajaa. Uljaan taistelun päätteeksi niukka tappio 4-6. Tuplapelit Medaa vastaan tuottivat siis myös tuplatappion, vaikkakin varsin lupaavien esitysten jälkeen ja tosiasia tietenkin on, että kahdella kentällisellä ei kivikovassa Länsirannikon kakkosdivarissa kovin montaa matsia voiteta, ei edes harjoitusmatseja.

Nyt näyttää kuitenkin siltä, että Puimureita vastaan SBH saa ensimmäistä kertaa jalkeille kolme ketjua ja pakistossakin saattaa olla ukkoja enemmän kuin neljä. On siis hyvin mahdollista, että joukkue jaksaa pelata vielä sen kolmannenkin erän. Wirmo on vastustajana täysin erilainen kuin MedA, joten mielenkiintoinen vääntö on tulossa.

Keskiviikkona 5.9. klo 19.00 SB Hirvensalo – SBS Wirmo, SB-Areena

Islandersien koutsiosaston GM Pena löytyi Hirvensalon sillan alta. Iltaongelta. Kiiskien ja särkien nostelun lomassa herra ehti uutta matoa koukkuun laittaessaan hieman kommentoimaan mennyttä ja tulevaa…

UH: Millainen matsi teillä oli Salossa? Taas tuli tukkaan parilla maalilla.

GM: Kelpo esitys. Lähtökohta oli taas kehno, meillä oli vain kaksi puolustajaa reissussa, onneksi saatiin M2-osastolta kokenut apupoika mukaan, mutta erityistä hilpeyttä herätti se, kun kopissa kerroin Suorannan Sepin pelaavan pakkina. Hyvin Sepi veti, hienoja nousuja ja fyysistä preesenssiä, taisi siellä muutama pakkasmerkintäkin tulla, mutta hauskaa oli ainakin kaikilla muilla paitsi Sepillä. Opittiin toivottavasti taas paljon kokemisen kautta ja jengi sai uskoa omaan tekemiseensä. Totta kai olisi tärkeätä päästä pelaamaan nyt edes joku peli ennen kauden alkua yli kymmenellä ukolla, nähtäisiin missä mennään kun lähtökohdat ovat edes suurin piirtein samalla tasolla kuin vastustajalla.

UH: Huomenna SBS Wirmo. Puimureilla todella nopea ja pallotaitava jengi, viime kaudella suvereeni runkosarjan kuningas. Millainen matsi tulossa?

GM: Kaksi matsia veivattiin Medaa vastaan ja Meda on hyvin paljon samankaltainen joukkue pelitavaltaan kuin mitä me olemme tai ainakin haluaisimme olla. Siinä mielessä on hyvä saada nyt vastaan Wirmo, joka on tietysti aivan erilainen jengi. Viikon kuluttua höylätään sitten viimeisessä treenimatsissa Ruoskaa vastaan, joten saadaan pre-seasonilla haastettua viime kauden kolme parasta joukkuetta, jotka kaikki ovat hyvin erilaisia keskenään. Puimuri-pelissäkin toki pyritään etsimään ja toteuttamaan sitä omaa juttua, mutta vastustajan valintoihin ei tietenkään voida kovin paljon vaikuttaa, joten odotan mielenkiinnolla millaisen haasteen Mynämäen nuorukaiset meille heittävät. Todennäköisesti he haluavat pitää vauhtia, kun sitten taas meille ehkä jotkut muut asiat saattavat olla tärkeämpiä. Eiköhän me kuitenkin jalallakin huomenna pärjätä, sillä taidetaan nyt saada pelille lähes kolme täyttä kentällistä.

UH: Mitä huomenna kannattaa matsissa seurata?

GM: Eiköhän kaukalossa nähdä useampikin todella hieno maali, sen voi melkein luvata. Ja nyt ensimmäistä kertaa saadaan treenimatsiin meidän kakkosketjussamme kentälle samaan aikaan herrat Jokinen ja Paju, siinä on meidän osaltamme seurattava kaksikko. Tietenkin meidän ykkösketjumme, jossa siis pelaa kolme Virtasen veljestä, vaikka jostain syystä yhden sukunimi onkin Alilonttinen, on kemialtaan jotain uskomatonta, sieltä saattaa tulla mitä tahansa. Kolmosketjua vähitellen rakennellaan, siellä juoksu- ja vääntövoimaa on hurjasti Mäkelän ja Suorannan tarjoamina ja right-snaipperina Friman, joka muuten teki Salossa hatullisen. Meillä ei ole jarruketjua tai grinderiosastoa, sillä tulevalla kaudella ollaan siinä mielessä onnekkaita, että ratkaisuvoimaa ja pistepotentiaalia riittää aina kolmeen kentälliseen. Siis aina kun saadaan kolme kentällistä kasaan. Pakistossa on niin monta jonglööriä ja artistia, että kai siellä taas huomennakin nähdään paineen alla mitä ihmeellisimpiä veivauksia, vaikka koutsiosasto ei niistä aina välttämättä kovin paljon pidäkään, mutta jos taitoa on, niin ei kai siinä sitten sen kummempaa. Veskariosastolla huomenna pelivuorossa Karinen ja Laine. Salossa Rantanen ja Laine pelasivat molemmat todella hyvin, joten pottapäiden osalta fiilis on pelkkää positiivista.

UH: Lopputulosveikkaus?

GM: Ei minkäänlaista käsitystä, nyt vedellään vasta treenimatseja, mutta sanotaan nyt niin, että me tanssahtelemme kakkosille ja ehkä Wirmokin muutaman tekee.

UH: Kausi lähestyy ja rosteri on vielä liian kapea, onko mitään uutisia pelaajarintamalta?

GM: En kommentoi. Ensi viikolla kommentoin. Ehkä. Elämme mielenkiintoisia aikoja.

UH: No onko kalaa tullut?

GM: Ei kyllä tarvitse illalla ahvenia paistella, mutta ehkä huomenna koukkuun jää sitten pieni ruosteinen puimuri, saa nähdä.

.urheiluhirvi

Viimeisimpiä uutisia