Moose Islanders kaudella 2018-2019 miesten Länsirannikon kakkosdivarissa

Kesällä tapahtui kummia, kun huhuja TVV:n ja SB Hirvensalon yhteistoiminnasta lähti liikkeelle. Ja tosiaan, niinhän siinä sitten kävi, että SBH ja TVV laittoivat lusikkansa samaan astianpesukoneeseen. Käytännössä tarkoittaa sitä, että seurat yhdistivät edustusjoukkueensa ja SB Hirvensalo otti TVV:n toiminnan haltuunsa. Lopputulemana se, että tulevalla kaudella Moose Islanders pelaa sekä kakkos- että kolmosdivaria.
 
Otetaan haastatteluun muutama taustoista ja tilanteesta hieman enemmän tietävä sankari. Ensimmäisenä alttarille TVV:n taustoilta voimahahmo Seppo Suoranta.
 
UH: Sepi, mitä ja miksi?
 
SS: Monet vanhemmista pelaajista päättivät jäädä sivuun toiminnastamme ja heidän jättämänsä aukko oli liian iso paikattavaksi uusilla pelaajilla. Myös TVV:n taustahommista jäi porukkaa pois ja siviilikiireiden takia tähänkin kaivattiin apua. Yritimme kyllä, mutta lopulta tilanne oli toivoton ja kesällä oli pakko miettiä uusia ratkaisuja. Yhteistyö SB Hirvensalon kanssa vaikutti hyvältä idealta, mehän harjoittelimme jo viime kaudella yhdessä kerran viikossa.
 
UH: No mitä nyt sitten odotat tulevalta?
 
SS: Onhan tässä mielenkiintoinen yhtälö, odotan paljon porukkaa harjoituksiin, tasokkaita harjoituksia hyvässä valmennuksessa.
 
UH: Tarkennetaan sen verran, että millaisen pelillisen tavoitteen asettaisit tälle uudelle yhdistelmäjoukkueelle ensi kauden osalta?
 
SS: Playoffs-paikka.
 
Hirvensalon Pannu-ravintolan terassilta löytyi aamujäätelöltä Islanders-valmennukseen kuuluva GM Pena (aka Jani Penttilä), joten ongitaan näkemyksiä sieltäkin suunnasta.
 
UH: Tämä taisi tulla hieman yllättäen, miten itse näet tilanteen?
 
GM: No ajoitus nyt tietenkin oli kaikkea muuta kuin ideaali. Jos tämä olisi tullut edes kuukautta aikaisemmin, olisi joukkueiden kasaaminen ollut helpompaa. Nyt taidettiin ehtiä menettämään useampikin kakkos- ja kolmosdivaritason pelaaja muualle, mutta turha murehtia. Hieno mahdollisuushan tämä kuitenkin on.
 
UH: Miten joukkueet nyt käytännössä toimivat?
 
GM: Jonkinlainen ylimenovuosihan tästä nyt väkisinkin tulee, mutta lähinnä taustojen ja järjestelyiden osalta, menestykseen se ei vaikuta. M1 ja M2 harjoittelevat yhdessä, yritetään olla yksi iso ryhmä, joka pelaa kahta sarjaa, sekä kakkosta että kolmosta. Toki joukkueiden osalta on selvä jako, molemmilla omat joukkueenjohtajansa ja niin päin pois. Meillä on kolmen koutsin osasto, joka pyrkii sitten pitämään huolta molemmista jengeistä. Ainakin treeneissä pitäisi porukkaa riittää, kun kokonaisvahvuus on sellainen 5+35.
 
UH: Miltä joukkueiden rosterit näyttävät?
 
GM: Edustus on ihan hyvällä mallilla, ei suuria murheita. Pakistoon tarvitsemme vielä muutaman ukon, mielellään kokeneita liiderityyppejä. Hyökkäyksessäkin saattaisi olla jokunen paikka auki. Rosteri ei vielä kokonaisuutena ole riittävän laaja, jotta pystyttäisiin vetämään pitkä sarja kunnialla läpi, varsinkin kun meillä on aika paljon perheellisiä työssäkäyviä kavereita, joilla on melkoisen paljon muutakin elämää kuin sähly. Kakkosjoukkue kaipaa vielä lisää pelaajia enemmänkin. Kolmosdivarikin on kuitenkin jo sen verran raju sarja, että ei sinne ihan ketä tahansa voi ottaa ja varsinkin kun pitäisi vielä pärjätä treeneissä noiden meidän ex-liigastarojemme pyörityksessä.
 
UH: Millaista peliä Moose Islanders ensi kaudella kakkosdirressä pelaa?
 
GM: No tuskin ainakaan mitään rokkisählyä. Muistetaan taas vanha Kuljunmaan viisaus, ei näitä pelejä juoksemalla voiteta. Eikä ainakaan me voiteta. Ehkä se meidän pelimme on sitten enemmän sellaista porilaista jatsia. Sopivasti kurinalaisuutta ja luovuutta. Vaihdellaan tempoa ja määrätään tahti. Jammaillaan perusnuotitusta noudattaen, mutta sopivasti sooloillen, hyödynnetään virtuositeettia, sitä pitäisi kyllä löytyä ihan riittävästi.
 
UH: Keitä pelaajia nostaisit framille seurattavaksi ensi kaudella?
 
GM: Viime kaudella TVV:n tehokkain ketju oli Virtasen artistiveljesten ja kahden suunnan grinderin Alilonttisen muodostama kolmikko ja edes minä en ole niin hölmö, että lähtisin sitä hajottamaan. Ainakaan vielä syyskuussa. Nimekästä osastoa löytyy sitten tuosta meidän liigaketjustamme Penttinen-Jokinen-Paju. Taitaa melkoista kauhua herättää vihulaisten vaihtopenkillä ja onnea ja menestystä vain kaikille vastustajille, kun yritätte tuota kolmikkoa saada kuriin. Kolmosketjuunkin löytyy tulivoimaa enemmän kuin tarpeeksi ja itse asiassa vielä neljänteenkin, helppohan se on todeta kun nimilistaa lueskelee, siellä on Frimania, Mäkelää, Jorosta ja kaikenlaista uutta ja vanhaa starbaa. Pakisto tosiaan vielä kaipaisi mielestäni yhtä tai kahta betoniporsasta, verkkoja on vesillä, katsotaan millaista turskaa saadaan rannalle kelattua. Taitoa meillä on kyllä alakerrassakin paljon, mutta ryhtiä, jämäkkyyttä ja johtajuutta pitää saada lisää, Butcher Manninen ei voi pelata jokaista vaihtoa. Ja määrällisestikin puolustusosasto on vielä liian ohut. Veskariryhmään saatiin minun kannaltani paluumuuttaja, eli Karisen Niko ja kyllähän Niksu parhaalle tasolle yltäessään on tässä sarjassa huippuveska. Meillä on myös hyvinä kirittäjiä Rantanen ja Laine. Nyt on vielä mahdoton sanoa, kuka pottapäistä ottaa ykkösroolin, toivottavasti ainakin yksi pystyy nousemaan voittavaksi veskariksi.
 
UH: Nostit sitten esille melkein koko joukkueen…
 
GM: No kyllä meillä tässä on kasassa aika värikäs ja mielenkiintoinen orkesteri ja ehkä vielä joku kontrabasisti ja muutama uusi viulistikin saadaan mukaan ennen kauden alkua.
 
 
.urheiluhirvi


 
Moose Islanders M1 aloittaa kauteen valmistavat harjoituspelinsä tämän viikon keskiviikkona kohtaamalla täysimittaisessa ottelussa viime kauden Länsirannikon mestarin IBK Medan.
 
SB Hirvensalon harjoitusottelut:
 
SBH – Meda Ke 22.08. klo 1900 SB-Areena, Turku
Meda – SBH To 30.08. klo 2015 Salohalli, Salo
SBH – SBS Wirmo Ke 05.09. klo 1900 SB-Areena, Turku
SBH – Ruoska Ke 12.09. klo 1900 SB-Areena, Turku
 
 
 
Moose Islanders M1 harjoitusryhmä tällä hetkellä:
 
Maalivahdit:
Karinen, Niko
Laine, Onni
Rantanen, Aki
 
Puolustus:
Hellsten, Tuomas
Liitti, Leevi
Manninen, Niko
Pakarinen,Teemu
Sario, Ville
Ström, Janne
 
Hyökkäys:
Alilonttinen, Ali
Friman, Arttu
Haapanen, Jiri
Hyvärinen, Joona
Jokinen, Jere
Joronen, Tuomas
Mäkelä, Jani
Paju, Lasse
Penttinen, Jarkko
Suoranta, Seppo
Susi, Mika
Virtanen, Anton
Virtanen, Stefan

Viimeisimpiä uutisia