Moose Islanders murjoi Ruoskan ja tanssahteli kakkosille

SB Hirvensalo – Paimion Ruoska  13 – 2

Viimeisessä harjoituspelissään SBH:n miesten edustusjoukkue kohtasi viime kausien kestomenestyjän Paimion Ruoskan. Edellisen ottelun kolmannen erän lässähdyksestä oltiin otettu opiksi ja nyt ei kaverille annettu siimaa eikä palaa eikä oikein leivänmurusiakaan. Ensimmäinen erä 3-0, toisen jälkeen peli ohi numeroilla 9-2 ja kolmannessa vielä tallottiin hieman lisää neljän maalin verran, siinä samalla kaksinumeroisille tanssahdellen, muutaman piruetin kera. Lopputulos sarvipäille peräti 13-2.

Islanders esitteli tänään kaksi uutta pelaajaa, kun ensimmäistä kertaa kaukalossa kirmailivat herrat Hannes Kari ja Jarkko Penttinen.

GM Pena löytyi Moikoisten R-kioskilta täyttelemässä Pitkäveto-lappua ja ehti uhkapelin lomassa antamaan kommentin myös illan ottelusta:

UH: Laitoitte sitten Ruoskaa nekkuun oikein huolella. Miten tiivistäisit illan ottelun?

GM: Tämä oli luonnollinen jatkumo meidän tarinassamme. Ensin kaksi tiukkaa tappiomatsia vajaalla rosterilla Medaa vastaan, opeteltiin pelitapaa, saatiin positiivisten tulosten kautta uskoa omaan juttuun, vaikka alkutaipaleella oltiinkin. Wirmo-pelissä kaksi hyvää erää, sen jälkeen pieni mureneminen, mutta todella hyvä opetus pojille ja kuitenkin voitto. Taas tekemisen ja kokemisen kautta ymmärrettiin miksi asioita pitää ja kannattaa tehdä tietyllä tavalla. Tämä tavallaan huipentui nyt sitten Ruoska-matsissa, jossa pelin ensimmäinen puolisko oli hyvin samanlainen kuin Wirmoa vastaan, mutta osoitettiin opin menneen perille ja vedettiin koko setti loppuun asti suhteellisen tyylikkäästi.

UH: Wirmo-matsin jälkeen kritisoit voitosta huolimatta erityisesti kolmannen erän suorittamista melko vahvastikin. Ilmeisesti nyt meni hieman paremmin?

GM: Ennen Ruoska-matsia puhuttiin nimenomaan pelin läpiviennistä ja sovittiin tavoitteeksi jatkon osalta, että jos me johdamme peliä kahden erän jälkeen, me voitamme pelin, aina. Nyt me tiedämme ja ymmärrämme mitä se tarkoittaa suorittamisen osalta. Ruoska-peli toki repesi aika rumasti jo toisessa erässä, mutta niinhän sen pitää mennäkin, peli pitää tappaa kun siihen on mahdollisuus ja nyt tuo mahdollisuus käytettiin, toisin kuin Wirmoa vastaan. Erityisen ylpeä olen kuitenkin siitä, että tänään kolmas erä hoidettiin myös suurin piirtein kunnialla, pelikuri säilyi ja toteutettiin aika hyvin sitä kliseistä ”omaa peliä” loppuun asti.

UH: Miltä kokonaisuus nyt vaikuttaa? Kausi alkaa jo reilun viikon kuluttua.

GM: Meidän tarinamme etenee hyvin. Kyllä me alamme olemaan valmiita sarjaan, olosuhteet ja lähtökohdat huomioiden. Suorittaminen näkyi kaikissa harjoituspeleissä oikealla tavalla myös tulostaululla. Reilun viikon kuluttua sitten alkaa, hyvä on fiilis, mielenkiintoinen kausi edessä. Saatiin muutama uusikin ukko tänään kaukaloon ja ensi viikolla esitellään vielä yksi entinen liigalegenda lisää, joten rosteri alkaa olemaan lähes riittävän laaja, laatua onkin jo aivan tarpeeksi. Edelleen kuitenkin 1-2 pelimiestä lisää ottaisin mukaan, sillä kausi on pitkä ja raskas, mutta ollaan nyt tyytyväisiä tähän tilanteeseen. Sellainen fiilinki, että jengi on vähitellen alkanut aika hyvin tiivistymään ja sitä henkeä löytyy koko ajan enemmän ja enemmän. Tärkeä juttu, todella tärkeä juttu. Yhteiseen nuotioon kannellaan koko ajan isompia ja isompia halkoja eikä tänäänkään päästetty vihulaista sinne kovin paljon pissimään.

UH: Kuka tai keitä joukkueeseen on vielä liittymässä?

GM: Kannattaa tulla ensi viikon perjantaina katsomaan sarja-avaus Leiskua vastaan. Ottelulehtisessä lukee kokoonpano.

.urheiluhirvi

Viimeisimpiä uutisia