Moose Islandersin sarja-avaus päättyi romahdukseen

SB Hirvensalo – IBK MedA  3- 7

Salon all star -joutsenet olivat juuri niin paha pala hirvisaarelaisten pureskeltavaksi kuin etukäteen ounasteltiinkin. Kahden erän jälkeen tilanne oli vielä kutkuttavaisesti tasan 2-2 ja ottelusta näytti muodostuvan ns. ”maalin peli”, mutta sillä kuuluisalla pelimiesten kympillä kokenut vierailija oli selvästi parempi ja rankaisi julmin numeroin. Lopputulos kansallislinnuille 3-7.

Ensimmäisessä erässä SB Hirvensalo oli aivan kohmeessa. Tuntui, että mihinkään ei ehditty, kaksinkamppailut hävittiin, pallo poltti lapaa. Vierailijajoukkue hyödynsi vahvan jaksonsa ja latoi taululle 0-2 kotijoukkueen vielä hämmästellessä ensimmäisen tosipelin menoa ja meininkiä. Erän lopussa kotijoukkuekin sai hieman otetta peliin ja kolmoskentällisen grinder-osasto näytti herätyksen merkkejä Leksa Syrjälän vahvan nousun päätyttyä kavennusmaaliin. Ensimmäinen erä 1-2.

Toinen erä oli kotijoukkueelta jo tanakampaa suorittamista. Pelivalmius oli paremmalla tasolla ja kun joutsenet ottivat erään kolme jäähyä, kääntyi peli jopa aavistuksen verran kotijoukkueelle. Tasoituksen iski Jarppi Pensikkala hyökkäyspään riiston seurauksena. Islanders oli ylivoimillaan tehoton ja osittain suorastaan huono, mutta jäähyt sekoittivat vieraiden peliä siinä määrin, että ote oli hienoisesti kotijoukkueen oikeastaan koko toisen erän osalta. Toki Medallakin paikkansa oli, mutta SBH-uunilla Kaunisharju pelasi erinomaisesti. Kahden erän jälkeen 2-2.

Kolmas erä lähti käyntiin SB Hirvensalon osalta murheellisesti, sillä jokaisessa vaihdossa meneteltiin palloja vaarallisesti keskialueella ja hyökkäyspäässä ja tarjottiin joutsenille nopeita ylivoimakääntöjä. Kolmen minuutin jälkeen tuli sitten jo tulostakin, noin kokenut ja taitava joukkue ei loputtomiin jätä paikkojaan käyttämättä. Viiden sekunnin sisään kaksikin turhaa ”junnuvirhettä” hyökkäysalueella  ja kuulaa kaiveltiin omasta maalista. 2-3. Lopulta tämä maali osoittautui ottelun kulminaatiopisteeksi, eli ehkä ottelu sitten oli sellainen ns. ”maalin peli” ja tämä oli se maali. SBH yritti nostaa tasoaan, mutta mitään ei oikein tapahtunut eikä maalipaikoille päästy. Kun kellossa oli reilu 53 minuuttia, paketoitiin peli kahdessa minuutissa. Ensin peräjälkeen SBH:n alimpien pelaajien kaksi karmaisevaa pallollisen pelin virhettä ja siihen vielä bonuksena maalivahdin ruma imaisu. Peli ohi, 2-6. SBH yritti vielä ylivoimalla ilman maalivahtia pelaten, mutta lopputuloksena vain yksi lisämaali vieraille. Yhdeksän sekuntia ennen loppua Pensikkala teki illan toisensa, joten siinä se, 3-7.

Parempi joukkue voitti. SB Hirvensalon etsikkoaika oli toisessa erässä, mutta johtomaalia ei saatu aikaiseksi ja kolmannessa erässä kokenut vierailija oli pelikurin osalta monta askelta edellä puolustaen vahvasti ja hyödyntäen kotijoukkueen virheet.

GM Penan haastattelu:

UH: Turpiin tuli, mistä moinen?

GM: Ennen peliä oli todella hieno kutina, tällaista fiilistä ei ole ollut vuosikausiin. Siitä sitten lässähdettiinkin oikein kunnolla tatamille, kun joukkue ei vaikuttanut ensimmäisessä erässä olevan ollenkaan valmis tosipeliin ja silloinhan se on enemmän tai vähemmän valmennuksen vika. Kolmoskentän kokeneet raatajat ja maalilla hyvin pelannut Kaunisharju pitivät meidät mukana. Toisessa erässä saatiin omat mahdollisuutemme, mutta ei pystytty niitä hyödyntämään, vaikka tasoihin tultiinkin. Ylivoimaa päästiin pelaamaan paljon, mutta homma ei toiminut oikeastaan ollenkaan ja tästä opimme sen, että materiaalimme ei ehkä sittenkään riitä kahteen riittävän vahvaan yv-kentälliseen, eli jatkossa saattaa olla viisaampaa laittaa ylivoimapelin osalta kaikki munat siihen kuuluisaan yhteen koriin. Toisella erätauolla painotettiin taas pääkoppaa, kurinalaista nöyryyttä ja oman konseptin pitämistä kasassa viimeisessä erässä ja erityisesti sillä pelimiesten kympillä, mutta toisin kävi. Tehtiin aika paljon sellaisia asioita, joita nimenomaan ei pitänyt. Kokenut vastustaja oli kärsivällinen ja tehokas, pysyi suunnitelmassaan ja otti sen minkä ansaitsi. Heillä oli tänään aika monta pelimiestä enemmän kuin meillä ja se näkyi erityisesti sillä pelimiesten nimikkokympillä.

UH: Mikä oli mielestäsi ottelun ratkaisu?

GM: Jos ajatellaan ikään kuin teoreettisesti, niin suurin tekijä oli tilanteen vaihto hyökkäysalueen hyökkäyspelaamisesta hyökkäysalueen puolustuspelaamiseen tai jopa suoraan puolustusalueen puolustuspelaamiseen. Käytännössä siis tarkoittaa sitä, että meidän hyökkäyspelaamisemme ei ollut riittävän tasapainoista, luovuimme pallosta liian helposti, olimme ratkaisupaikoissa hätäisiä, tasapaino oli usein puutteellista, hyökkäsimme liiankin ahnaasti ja vastustaja pääsi todella paljon nopeisiin ylivoimaisiin kääntöihin. Tätä tapahtui jonkin verran ensimmäisessä erässä, toisessa ei juuri lainkaan ja kolmannessa sitten todella paljon. Vastustaja oli omassa hyökkäyspelaamisessaan paljon meitä huolellisempi eikä juurikaan tarjonnut mahdollisuuksia nopeisiin kääntöihin.

UH: Löytyikö joukkueesta onnistujia?

GM: Kyllähän niitä löytyi, totta kai. Ei tämä meiltä mikään umpisurkea peli ollut. Peli on aina suhteessa vastustajaan ja tänään kaukalossa isät olivat parempia kuin pojat ja kaukalon laidalla poika parempi kuin isä. Me kierrätimme ukkoja aika paljonkin, sillä ongelmia oli sen verran, että jotain oli yritettävä. Mieleen jäi Puputin vahva perusvarma pelaaminen ja totta kai Pensikkala teki taas sen oman vakionsa kaksi maalia, vaikka tarjoilu ei oikein toiminutkaan. Luonnollisesti pitää myös mainita Leksa Syrjälä, joka on sen voitontahdon ruumiillistuma, jonka haluaisin nähdä jengin jokaisessa pelaajassa. Itse asiassa koko grainderiketjumme tahtotaso on sitä, mitä odotan jatkossa myös tulosyksiköiltä. Valitettavasti ykköskenttämme oli tänään Sauvonsaaren yllättävän loukin jälkeen aika vahvasti kuutamolla ja kakkoskentän pelaaminen oli myös melkoista ulkoruokintamateriaalia, joten eiköhän tässä pyöritellä kokoonpanoja jonkin verran uusiksi, ison rosterin etuja. Ja seuraavaan peliin saamme myös mukaan Sampe Salosen, joten katsotaan mitä keksitään.

UH: Joukkueen suurimpiin staroihin kuuluva Sauvonsaari pelasi tosiaan vain yhden vaihdon, mitä tapahtui?

GM: Tommi nyrjähytti itseään alkulämmittelyssä. Alaraajavamma, kuten kuuluu sanoa. Toivottavasti on pelikunnossa viikon kuluttua.

Uh: Sarja jatkuu todellakin viikon kuluttua vieraspelillä SBS Maskua vastaan. Millaisilla ajatuksilla seuraavaan peliin?

GM: Hyvillä fiiliksillä, totta kai. Meillä on iso rosteri, sitä on mukava kierrättää ja etsiä niitä toimivia koostumuksia ja pelaajia, jotka haluavat antaa kaikkensa logolle joka vaihdossa ja joka tilanteessa. Tämä oli ensimmäinen peli, jäljellä on aika monta ja meidän matkamme on vasta alussa..urheiluhirvi