Puimuripojat niittivät, paalasivat ja ajoivat vielä traktorillakin päältä

Moose Islanders jatkoi miesten kakkosdivaria kotiottelulla viime kaudet ykkösdivarissa viihtynyttä SBS Wirmoa vastaan. Pahasti siipirikkoinen hirvilauma ei kyennyt vastaamaan vauhdikkaiden vierailijoiden haasteeseen, vaan tuloksena oli jälleen murskatappio 3-10.

Ilman kentällisen verran avainpelaajiaan taistellut Islanders sai otteluun pirteän startin. Peli kulki iloisesti ja reilun viiden minuutin jälkeen taululle ansaittu 1-0 johtokihaus, asialla kauden parastaan esittänyt Salonen ja tarjoilijana Piili. Valitettavasti iloa riitti vain hetken, sillä kolmoskenttä otti omiin vain reilua minuuttia myöhemmin ja heti seuraavassa vaihdossaan vielä uudelleen, kahdeksan minuuttia pelattu ja peli yllättäen kääntynyt, 1-2.

SBH reagoi ja siirtyi kahteen kentälliseen, mutta puimurit saivat maaleistaan energiabuustin, tossu lähti liikkeelle ja palloa siirreltiin sen verran nopeaan tahtiin pitkillä pyörityksillä, että kotijoukkueen taistelijoihin iski paha väsy, kahdella kentällisellä ei jaksettu alkua pidemmälle. Kolmonen taas kehiin ja heti ropisi, 1-3.  Hyvä alku kääntyi jälleen murheelliseksi, ensimmäinen erä puimureille 1-3. Tulos oli totuudenmukainen ja reilu.

Toisen erän alussa hirvilauma pääsi oman alivoimansa tapettuaan pelaamaan ylivoimaa ja varsin mallikkaasti homma pyörikin, muutamakin paikka toivoa herättävälle kavennukselle saatiin, mutta kehikon sisään ei osuttu ja niin vain jääpaloja kaadettiin kauluksesta sisään, kun yksinäinen traktorikuski junttasi kolmen sarvipään keskeltä alivoimamaalin. 1-4 ja kotijoukkueen selkärangan rustoista alkoi kuulumaan pelottavaa natinaa ja narsketta.

Viimeistään tämän jälkeen kentällä oli käytännössä enää vain yksi joukkue ja se ei ollut Moose Islanders. Wirmo laittoi pesukoneen pyörimään, kieputti palloa syvällä ja palautti alas ja taas syvään ja hurlumhei. Toisessa erässä kotijoukkueen kolmoskenttä otti vielä kaksi omiin ja kahden erän jälkeen peli käytännössä ohi, 1-6. Moose Islanders sai kahden ensimmäisen erän aikana aikaiseksi vain viisi laukausta kohti vihulaismaalia. Wirmon vastaava lukema oli 20, joten saldo 5-20 ei jättänyt selittelyille sijaa. Tilastollisena kummajaisena myös se, että kahden ensimmäisen erän jälkeen SBH:n ykkös- ja kakkoskenttä johtivat omaa peliään tasaviisikoin 1-0, mutta kolmoskenttä oli tappiolla 0-5. Tosin täysin purjeessa oltiin koko toinen erä käytännössä kaikkien kentällisten osalta.

Kolmanteen erään kotijoukkue yritti piristää ilmettään prässäämällä ylempää ja onnistuikin siinä ajoittain. Ensimmäinen kymppi oli Islandersilta melko miehekästä rouhintaa, mutta homma kaatui lopullisesti erän puolivälissä Salovaaran punaiseen korttiin ja Heirolan heti perään ottamaan pikkukakkoseen. Ylivoimilla Wirmo tyylitteli vielä muutaman osuman ja viimeiset minuutit läpsyteltiin pois muutaman maalin merkeissä puolin ja toisin. Lopputulos SB Hirvensalo 3, SBS Wirmo 10. Tylyt olivat lukemat ja tälläkin kertaa myös kertoivat totuuden, sillä hyvän alun jälkeen kotijoukkue ei pystynyt ollenkaan vastaamaan vierailijoiden liikkeeseen, kamppailuvoimaan ja palloralliin.

GM Penan haastattelu…

UH: Kolmas kotiottelu, kolmannen kerran kotona rumasti turpiin. Kolmen kotiottelun maaliero 9-29, kahden vierasottelun maaliero 11-8. Mikä tässä nyt mättää?

GM: Niin, seuraavaan kotipeliin kokoonnutaan Koulukadun ABC:lla ja ajellaan puoli tuntia ympyrää ennen hallille tuloa. Ehkä se auttaa. Kyllähän me tänään jouduimme vaikeaan tilanteeseen. Meillä ei ollut käytännössä ykköskentällistä ollenkaan, eikä oikein kakkoskentällistäkään. Tässä lohkossa on käytännössä kaikilla joukkueilla entisiä liiga- ja divaristaroja tai nykyisiä kakkosdivarin pistelinkoja, mutta yksikään muukaan joukkue ei kestäisi näin monen ykköskorin pelaajan poissaoloa kuin mitä meillä tänään oli, ilman että pelaamisen taso olennaisesti putoaa. Totta kai uskoin ja toivoin, että pystymme tälläkin kokoonpanolla Wirmon haastamaan, mutta kyllähän tänään oltiin joka osa-alueella aivan eri planeetalta kuin vastustaja.

UH: Pelin alku näytti kuitenkin hyvältä, mutta taas tuli romahdus ja moraali mureni. Onko tästä tullut jo tapa?

GM: Kyllä se varmasti vaikuttaa, että peli toisensa jälkeen kaveri iskee ja kääntää pelin, vaikka me olisimmekin olleet hyvin mukana. Tänään Wirmon liike ja kamppailuvoima oli kuitenkin niin korkealla tasolla, että siinä karusellissa ei jaksettu kahdella kentällisellä kyykkiä, varsinkin kun omaan pallolliseen peliin ei pystytty käytännössä ollenkaan. Ukot eivät riittäneet kolmeen oikein roolitettuun kentälliseen, kolmosen pitäisi pystyä pitämään suurin piirtein nollanollaa ja vaikka tänään siellä alakerrassa luutivat joukkueen kokeneimmat ja kovaluisimmat pakit, niin ei auttanut. Toki pitää muistaa, että tänään ei ollut lopulta käytännössä mitään jakoa taistella pisteistä, Wirmo oli yllättävänkin hyvä, kyllähän me olimme aivan alkua lukuun ottamatta täysin vastaantulijoita kaikilta osin. Tämä oli meiltä täydellinen ohipeli.

UH: Mitä pitää jatkossa muuttaa, jotta niistä pisteistäkin pystytään tosissaan tappelemaan?

GM: Onhan tässä taisteltu tasaisesti pisteistä melkein kaikissa peleissä ja joku sentään voitettukin, eli maailma ei ole romahtamassa. Tänään ei vain materiaali riittänyt, annettiin sen osalta liikaa tasoitusta ja vastustaja oli todella hyvä. Realiteetit olivat vahvasti meitä vastaan ja lopputuloksen voi katsoa taululta. Yritettiin kyllä ja vielä kolmanteenkin erään saatiin hyvää sykettä päälle.

UH: Mistä johtuu, että Wirmo oli niin paljon nopeampi, vahvempi ja taitavampi?

GM: Näin se vain menee, länsirannikon kakkosdivari ei ole mikään höntsäsarja, vaan vaatimustasoltaan erittäinkin fyysinen ja hyvinkin korkeata taitotasoa löytyy joukkueesta kuin joukkueesta. Kun ei jakseta, niin silloinhan se järkikin katoaa eikä pallokaan tottele. Nyt oli poikkeuksellista se, että emme itse pysyneet pallossa oikeastaan ollenkaan, joten fyysiset puutteemme näkyivät ehkä vielä paljon pahemmin kuin yleensä. Varsinkin kun useimmilla vastustajilla on riveissään kaikenlaisia hulmeja, laitiloita, lastusia ja vaikkapa varjosia ja laineita, niin fysiikassa ei saisi antaa tasoitusta, mutta niin me vain joudumme joissain peleissä tekemään, jos emme itse pysy riittävästi pallossa. Tosin enemmän tämä homma on kiinni pääkopasta kuin fysiikasta. Turha tätä peliä on murehtia, se tuli ja meni. Seuraava matsi on taas uusi tarinansa.

UH: Miten homma jatkuu?

GM: Nyt on puolitoista viikkoa taukoa ja sen jälkeen vierasmatsi Ruoskaa vastaan. Tosin Ruoskakin pelaa täällä SB-Areenalla, eli kovin kauas ei tarvitse matkustaa. Eiköhän tässä nyt saada taas noita kärkiukkoja mukaan rosteriin ja totta kai varsinkin Sauvonsaaren paluuta odotellaan, jotta pystytään vihdoin rakentamaan kaksi toimivaa tulosyksikköä. Yhtä tärkeätä on myös se, että saadaan kolmoskenttään oikeat duunarit pelaamaan sitä nollanolla-roolia. Ei ole reilua pelaajiakaan kohtaan, että heitä joudutaan laittamaan väärille paikoille vääriin rooleihin.