Tänään kasitie poikki! Lumipyry ja traktorimarssi.

Moose Islanders jatkaa tänään miesten kakkosdivaria kotiottelulla, kun vieraaksi saapuvat Mynämäen omat pojat, SBS Wirmo. Isompikaan lumimyräkkä ei haittaa, kun traktorit vyöryvät pitkässä letkassa Mynämäeltä kohti isompaa kirkkoa

Sarjassa on pelattu viisi kierrosta. Wirmo on onnistunut keräämään neljä pistettä, kun taas SBH vaatimattomasti vain kaksi. Tosin lohko on äärimmäisen tasainen, sillä lohkokärjessä puhtaalla pelillä keikkuvaa Salon tähtisikermää IBK Medaa lukuun ottamatta kaikki muut joukkueet ovat neljän pisteen sisällä. Jokainen peli ja jokainen piste on siis äärettömän tärkeä.

Islandersit ovat pelanneet kaksi kotipeliä ja niiden yhteismaaliero on peräti 6-19, joten hirvien kotipesä ei ole ainakaan toistaiseksi ollut vierailijoille erityisen pelottava paikka. SBH on tehnyt lohkossa vähiten maaleja ja päästänyt eniten, joten tilastot eivät välttämättä kotivoittoa tänäänkään kovin vahvasti tue. Edellisessä ottelussaan Mooset kävivät Vehmaalla aina pahan Bullsin vieraana, mutta varsin kelvollinen peliesitys ei tuottanut pongoja saldoon, sillä saarelle palattiin niukan 3-4 vierastappion kanssa. Peliesitys sinänsä antoi kuitenkin jo viitteitä miehekkäistä otteista, joten olisiko tänään kurssin kääntämisen paikka?

GM Penan haastattelu illan huispauksesta:

UH: Illalla vastassa rakastettu paikallisvastustaja vuosien takaa, millä fiiliksellä?

GM: Todella tärkeä peli meille. Peli-ilmeen pitää olla taisteleva, viimeistään nyt pitää lopettaa muniin puhaltelu. Odotan nuorilta pelaajiltamme vastuunkantoa ja toisaalta vanhemmilta konkareilta uljasta johtajuutta.

UH: Millaisella rosterilla sarvipäät pääsevät tänään puskuhommiin?

GM: Koko alkukausi ollaan kärsitty enemmän tai vähemmän avainpelaajien poissaoloista, mutta aika hyvin ollaan niitä pystytty paikkaamaan. Tänään onkin sitten toistaiseksi hankalin tilanne, kun kahdesta ensimmäisestä kentällisestä puuttuu peräti puolet ukoista. Ykköstähtemme Sauvonsaari on pystynyt koko kaudella pelaamaan toistaiseksi vain kaksi erää ja on pois tänäänkin. Myös ykkössentterimme Lenkkeri puuttuu, aivan samoin kun paras ja hirtehisesti todeten ainoa maalintekijämme Pensikkala. Vielä kun kapteeni A.Ojalakin on edelleen sivussa, kuten on lähes koko kauden ollut ja ykköskentän pakeistakin Keskitalo, niin on sitä siinä paikattavaa. Tänään tosiaan huudetaan isoon ääneen uusia vastuunkantajia ja kavereita, jotka haluavat pelin voittaa. Positiivisesti ajatellen nämä poissaolot antavat kokemattomille nuorille pelaajille mahdollisuuden ottaa roolia ja edelleen mennään sillä mentaliteetilla, että tässä laitetaan rahaa kultapossuun ja kauden aikana päästään sitten jossain vaiheessa nauttimaan sijoituksen korkotuotoista. Tulevaisuutta ei kuitenkaan voida odotella, vaan meidän pitää alkaa ottamaan pisteitä tässä ja nyt, riippumatta siitä keitä meiltä puuttuu. Tänään pitää jokaisen nuorenkin kaverin osoittaa, että pystyy pelaamaan kakkosdivaritasolla voittavaa salibandya. Aivan sama koskee meidän maalivahtipeliämme, toistaiseksi olemme hävinneet veskaritaiston jokaisessa ottelussa, joten nyt pitää pallon alkaa vähitellen myös tarttumaan räpylään. Olemme peluuttaneet jo kolmea veskaria ja yhden heistä on noustava uudelle tasolle ja otettava voittavan ykkösveskarin tontti itselleen. Se edellyttää tahtoa ja halua, sitä pitää vaatia myös maalivahdeilta, aivan samoin kuin kenttäpelaajiltakin. Pallot pitää vaikka syödä, jos ei muuta keinoja löydy.

UH: Millainen matsi tänään on pelillisesti tulossa?

GM: Uskon, että Wirmo yrittää pelata, eli eivät vain ruiski kuulaa kulmiin tai heittele norsupalloja maalinedustalle. Voidaan nähdä aika viihdyttäväkin peli, joka todennäköisesti muistuttaa enemmän salibandya kuin vapaapainia. Tietysti se on sitten siitä kiinni, että mikä kenenkin mielestä on viihdyttävää. Tänään molemmat joukkueet yrittävät varmasti pysyä paljon pallossa ja liikuttaa sitä mahdollisimman vikkelästi. Katsotaan kumpi onnistuu paremmin.

UH: Mitä asioita hirvisaarelaisten pitää mielestäsi tänään erityisesti parantaa aiemmista peleistä?

GM: Palloton pelaaminen meillä on peruselementeiltään aika hyvin kuosissa, mutta pallollisen pelin kanssa on tekemistä. Puolustusalueen hyökkäyspelaamisen rakenteita pitää selventää ja vielä tärkeämpää on se hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen erityisesti hitaissa hyökkäyksissä, eli pallossa pitää pysyä selvästi aiempaa paremmin. Me tarvitsemme pidempiä hyökkäyksiä luodaksemme maalipaikkoja ja toisaalta pysyäksemme pallossa vastustajaa enemmän, jotta ei jouduta kuluttamaan energiaa niin paljon siihen kyykkimiseen. Toivottavasti tänään meiltä löytyy uusia maalintekijöitä, mutta se edellyttää aiempaa parempaa tilanteiden tunnistamista ja oikeiden valintojen tekemistä. Hätäily ja puskeminen pitää saada minimiin, sopiva yhdistelmä malttia ja terävyyttä auttaa kummasti.

UH: Lopputulosveikkaus?

GM: Tilastot ja meidän kokoonpanomme huomioiden pitäisi varmaankin todeta, että meillä on mahdollisuus voittoon, jos omiin ei mene muutamaa maalia enempää, mutta uskotaan, että tänään niitä uusia sankareita ja valonkantajia ryhmästä löytyy ja sitä kautta myös tulosta tulee, eli kotijoukkue pesee kasvonsa oikein vahvalla saippualla ja ottaa yllätysvoiton 7-4.

SH Hirvensalo – SBS Wirmo tänään klo 1830 Turun SB-Areenalla

.urheiluhirvi

Viimeisimpiä uutisia